Kitálalt a Nemzeti Színház balesetéről Bodrogi Gyula: ennyire komoly a színészek sérülése

Blikk2023. november 13. 16:16

Rendkívüli társulati ülést tartottak a Nemzetiben történt pénteki baleset kapcsán, melyen Bodrogi Gyula is részt vett. Az ülés végeztével a színész megosztotta gondolatait a sajtóval.

Véget ért a Nemzeti Színház hétfői rendkívüli társulati ülése, amelyet a péntek esti Rómeó és Júlia című darab közben történt súlyos baleset miatt tartottak, melyről lapunk is beszámolt. Az ülést követően a Blikk Bodrogi Gyulát kérdezte a történtek kapcsán. A színész a lapnak azt mondta: "Egyáltalán nem ért váratlanul az igazgató úr lemondása, hiszen ez a baleset az általa vezetett intézményben történt. A legfontosabb, hogy ez a két ember meggyógyuljon. Minden mást bele fognak ebbe keverni, jogosan vagy jogtalanul, de itt mindez érdektelen."

Bodrogi Gyula azt is hozzátette: úgy tudja, egyiküknél hat hónapot, míg másikuknál kicsit kevesebb időt mondtak az orvosok a teljes felépülésre. Azt az értesülést nem tudta megerősíteni, hogy korábban többször jelezték volna Vidnyánszky Attilának, hogy a Rómeó és Júlia díszlete balesetveszélyes.

Muszáj lesz valamit csinálni, de hogy mi lesz a további előadásokkal, azt a direktor úr mondhatja meg. Annyit tudok, hogy egy bizottság majd eldönti, ki a hibás. Én ezt nem tudom megmondani

- mondta a színész.

Címkék:
egészség, baleset, színész, lemondás, gyógyulás, színház, nemzeti színház,