Lesújtó hírt közölt a Pfizer-vakcina gyártója: sokaknak hidegzuhany a bejelentés

Pénzcentrum2023. augusztus 7. 18:48

Bezuhant a koronavírus elleni oltás gyártóinak eredményei, de remélik, hogy felívelés jön.

A Covid 19 elleni védőoltások iránti kereslet jelentősen visszaesett az utóbbi időben, ezt pedig megérzik a gyártók is: a német BioNTech biotechnológiai kutatóvállalat komoly mínusszal zárta a második negyedévet, komoly a veszteség és folyamatosan zuhan a bevétele is - erről ír a Portfolio.

Nem csak a német cég, hanem amerikai partnerük, a Pfizer sem áll sokkal jobban: ők is hasonlóról számoltak be. A BioNTech számai tényleg egészen durvák:

 

A német biotechnológiai kutatóvállalat a Pfizer amerikai gyógyszeripari céggel közösen 2020 végére az Európai Unióban elsőként fejlesztette ki az új típusú koronavírus okozta betegség elleni védőoltást, és kapott engedélyt a forgalmazására.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A június 30-án végződött hat hónapban a nettó nyereség 311,8 millió euró volt, szemben az előző évi 5,37 milliárd eurós nettó nyereséggel. A német vállalat arra számít, hogy szeptemberben piacra dobja Covid-19 elleni adaptált vakcináját - jelentették be ma. A BioNTech egyúttal megerősítette a Covid-19 elleni vakcinából származó bevételekre vonatkozó idei kilátásait, miszerint 2023-ra 5 milliárd eurót várnak a 2022-ben elért 17,2 milliárd euró után.

A vállalat kutatás és fejlesztési kerete ugyanakkor a korábban jelzett 2,4 és 2,6 milliárd euró helyett 2 milliárd és 2,2 milliárd euró között lesz idén a tavalyi 1,54 milliárd euró után. A BioNTech árfolyama több mint 9 százalékot esett hétfőn. A vállalat árfolyama az elmúlt 12 hónapban több mint 42 százalékot zuhant..

Címkék:
egészség, euró, európa, június, vállalat, német, veszteség, covid, pfizer, biontech, covid oltás, amerikai,