Százezernyi magyarnak lehet kevesebb a fizetése: ettől rettegnek, közel a változás

Pénzcentrum2023. május 19. 09:51

Nyáron változik a magyar védőnői rendszer, az ebben a szektorban dolgozók kikerülnek az önkormányzatok fennhatósága alól. Azt azonban, hogy akkor pontosan mi lesz, azt senki nem tudja.

Nem az önkormányzatok lesznek a védőnők alkalmazói, miután központosították a rendszert, emiatt a védőnők félnek, hogy a fizetésük akár kevesebb is lehet az átszervezés után - írja a Telex. A lap hozzáteszi, hogy bár nyárra ígérték a változtatásokat, egyelőre semmi konkrétumot nem tudni, a védőnők pedig a bizonytalanság miatt félnek leginkább.

Az egységes védőnői szolgálat megteremtése régi nótának számít a magyar egészségügyi rendszerben, de sokan elégedetlenek amiatt, hogy alig másfél hónappal az új rendszer startja előtt alapvető információkat nem tudnak.

Nem tudunk még igazán semmit, nem tájékoztatnak minket, csak azt kérik, hogy legyünk türelemmel, mindezt úgy, hogy sokaknak több hónap lenne a felmondási ideje

- írta kétségbeesve egy védőnő.

Címkék:
fizetés, egészségügy, magyarország, változás, bércsökkenés, védőnő, magyar, magyarok, fizetések, rendszer, önkormányzatok, fizetéscsökkentés, bérek 2019,