Erről minden betegnek tudnia kell: új helyen működnek egyes klinikai ellátások

Pénzcentrum2023. március 16. 12:34

2023. március 20-tól várhatóan három hétre a Külső Klinikai Tömbbe költözik át a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika tevékenységének egy része. A változásra a klinika felújított és ideiglenes műtéti egységeinek műszaki átadási munkálatai miatt van szükség.

A költözés a szív- és érsebészeti ellátásra újonnan felvett, az erre az időszakra ütemezett műtéteket és az ezekkel közvetlenül összefüggő műtét utáni ellátást érinti majd – tájékoztatta honlapunkat dr. Gajdácsi József.

Az Orvosszakmai Főigazgatóság főigazgatója elmondta, a Külső Klinikai Tömbbe (1083 Budapest Korányi S. u. 2.) költözik a műtéti beavatkozások mellett:

  • az intenzív betegellátás az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Részlegre, a Központi Betegellátó 4. emeletére,
  • a fekvőbeteg-ellátás az Ortopédiai Klinikára, a Központi Betegellátó 2. emeletére.

A már folyamatban levő kardiológiai és érsebészeti nem műtéti ellátás, valamint a katéteres szív- és érműtétek az átmeneti időszakban is a Városmajori Klinikán zajlanak a továbbiakban is.

A főigazgató kiemelte: a költözés ideje alatt mind az elektív (tervezett), mind az akut (ügyeleti) ellátás, valamint a transzplantációs műtétek és az ahhoz kapcsolódó betegellátás változatlan kapacitással, zavartalanul valósulhat meg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A tájékoztatása szerint 2023. április 11-től várhatóan visszaáll a korább rend, és az összes tevékenységet ismét a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika épületében látják el.

Címkék:
városmajor, ellátás, szív, költözés, szívbetegség, betegellátás, szív és érrendszeri megbetegedés, klinika,