Ekkor érkeznek Magyarországra az újfajta COVID-vakcinák: az is megkaphatja, akinek már van 4 oltása

Népszava2022. szeptember 7. 09:02

Már a jövő héten elkezdhetik beadni Magyarországon az Omikron-variáns elleni COVID-vakcinákat. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár szerint azok is beadathatják maguknak az új oltóanyagot, akiknek már van négy oltása.

Már a héten megérkezhet Magyarországra koronavírus elleni új, kétkomponensű oltás – közölte a Népszava kérdésére Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár.

Az újfajta vakcina védelmet nyújt az eredeti vadvírus és az Omicron BA.1-es mutációja ellen is, és mint kiderült, a megerősítő oltások beadása már a jövő héten elkezdődhet az oltópontokon. Az első szállítmányokkal néhány százezer adag érkezik az országba, nagyobb mennyiség januárra várható - írta a lap. A Pfizer és a Moderna által gyártott oltóanyagból szintén érkezik szállítmány az uniós közös beszerzés keretében.

Az államtitkár kijelentette: azok is megkaphatják az új vokacinát, akiknek már van négy oltásuk.

Járványügyi szakemberek a lapnak elmondták, az újfajta vakcina alapimmunizálásra nem használható, csak azoknak adható be, akiknek már van legalább két oltása.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Címlapkép: Vajda János, MTI/MTVA 

Címkék:
egészség, járvány, oltás, vakcina, koronavírus, államtitkár, koronavírus-járvány,