Riadót fújt Zacher Gábor: új káros szenvedély tarol a fiatalok között, komoly betegség lehet a vége

Pénzcentrum2022. június 13. 10:31

Alig tudunk valamit az Elf Barokról, de egy biztos: a fiatalok körében eszméletlenül népszerű, és könnyen rászokhatnak. Zacher Gábor szerint ezek egészségkárosító hatásairól sem tudunk egyelőre semmit.

Zacher Gábor az RTL kamerái előtt szedett szét egy Elf Bart, amely szerinte édes íze miatt is függőséget okoz, de ennél is nagyobb probléma szerinte, hogy az Elf Barok esetében még azzal sem lehet riogatni, hogy az ember büdös lesz tőle.

A manórúdként is ismert, nikotint tartalmazó eszköz megannyi különböző ízben (gyümölcs, limonádé, vagy akár energiaital) kapható, és a belőle jövő édes füst, pontosabban gőz nagyon távol áll a megszokott cigarettaszagtól. A szakember szerint ez is lehet a népszerűségének egyik oka.

A toxikológus azt mondta, sejtéseik szerint növényi glicerinek vannak benne, és ettől „kellemes édes ízt, illetve a benne lévő aromaanyagoktól függően„ érzünk különböző gyümölcsös ízeket, ami „jó”. Ő is elmondta, hogy Magyarországon az Elf Bar teljesen szabályozatlan, amin biztos, hogy relatíve hamar fog az állam változtatni, hiszen

ha más nem, akkor adóbevétel szempontjából ez egy jól működő történet lehet. A gyerekek ezt jól ki tudják cselezni egy online rendeléssel

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- emelte ki. Az interneten könnyen beszerezhető a 18 év alatti korosztály számára is, arról azonban nincsenek adatok, hogy pontosan mit is tüdőz le a használója, így egészségkárosító hatásairól sem tudunk egyelőre semmit.

A toxikológus beszélt az „evali” nevezetű szindrómáról, vagyis tüdősérülésről is, amelyet a 10-15 évvel ezelőtt megjelent e-cigarettákban fellelhető „illatanyagok, aromaanyagok, polietilén, glikolén és egyéb növényi glicerinek” okoznak.

Címkék:
cigaretta, e-cigaretta, szabályozás, függőség, zacher gábor, elf bar,