Megjelent a rendelet a járványügyi intézkedések eltörléséről: itt vannak a pontos részletek

Pénzcentrum2022. március 5. 10:25

A maszkviselési kötelezettség hétfőtől megszűnik a tömegközlekedési eszközökön, az üzletekben, a bevásárlóközpontokban, a postákon, az ügyfélszolgálatokon, a színházakban, a mozikban, a múzeumokban és sportrendezvényeken, valamint a vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munkájuk során.

Mint ahogy arról csütörtökön beszámoltunk, hétfőtől eltörlik a kötelező maszkviselést Magyarországon, és más járványügyi szabályok is megváltoznak. Gulyás Gergely a Kormányinfón jelentette be, hogy átmenetileg kivezetik az oltási igazolványhoz kapcsolódó szankciókat is.

Péntek este meg is jelent az ezt szabályzó kormányrendelet, melyből további részletek is kiderülnek. A maszkviselési kötelezettség hétfőtől megszűnik

  • a tömegközlekedési eszközökön,
  • az üzletekben,
  • a bevásárlóközpontokban,
  • a postákon,
  • az ügyfélszolgálatokon,
  • a színházakban,
  • a mozikban,
  • a múzeumokban és sportrendezvényeken, valamint
  • a vendéglátó egységek dolgozóinak sem kell maszkot viselniük munkájuk során.

Fentieken túl megszűnik minden olyan korlátozás, amely védettségi igazolványhoz kötötte valamely hazai szolgáltatás igénybevételét. Megszűnnek a rendezvényekre vonatkozó korlátozások, nem kell már védettségi igazolvány sportrendezvényre, kulturális rendezvényekre, zenés- táncos rendezvényre, 500 főnél nagyobb létszámos szabadtéri rendezvényekre sem. A Magyarország területére történő beutazással kapcsolatos korlátozásokat is feloldja a kormány.

A rendelet kimondja, hogy a munkáltató döntésétől függően, de legkésőbb 2022. április 1-jén megszűnik az e rendelet alapján elrendelt vagy alkalmazott fizetés nélküli szabadság, illetve illetmény nélküli szabadság. Vagyis már nem büntethető az, aki nem veszi fel az oltást a kötelező munkáltatói előírás ellenére.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
kötelező, maszk, szabályok, rendelet, járványhelyzet, hullám,