Súlyos riport a magyar COVID-osztályról: "A legszívfacsaróbb, amikor egész családok kerülnek be"

Pénzcentrum2021. december 31. 09:56

Az RTL Híradó szigorú szabályok mellett forgathatott a kisvárdai Szent Damján kórház COVID-intenzív osztályán. Mint kiderült, a betegek állapota egyik pillanatról a másikra változhat, és volt olyan, hogy egész családok kerültek be. A dolgozók szerint a betegek többsége oltatlan. A főigazgató elmondta, a karácsonyi összejövetelek után náluk is megnőtt a kórházban ápoltak száma, szilveszter után is erre számítanak.

Az RTL Híradó a kisvárdai Szent Damján kórház Covid-intenzívosztályán forgatott, ahova azok a koronavírus-fertőzöttek kerülnek, akiknek leromlott az állapotuk.

Az osztályon dolgozók szerint a betegek többsége oltatlan, állapotuk pedig pillanatról pillanatra változik:

Van olyan betegünk, aki szépen egy hét lélegeztetés után elkezd javulni, van aki viszont erre nem reagál jól

- mondta Abriha Dániel rezidens orvos. Jelenleg a kórházban ketten vannak lélegeztetőgépen, mélyaltatásban.

A dolgozók szerint a fizikai megterhelés, az állandó készenlét napról napra nehezebb, de a legszívfacsaróbb, amikor egész családok kerülnek be, vagy amikor ismerősüket, egyik kollégájukat kötik gépre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Korábbi időszakban ápoltuk a munkatársunkat. Nem konkrétan intenzíves ápoló volt, de intézményünk dolgozója, és őt sajnos elvesztettük, és ezt végig kellett nézni. Szerintem ezt senki nem heverte ki nálunk

- mondta Deák Csilla, az intenzív osztály vezető ápolója. Hegyi Henrik, a kórház főigazgatója szerint a karácsonyi összejövetelek után náluk is megnőtt a kórházban ápoltak száma, és arra számítanak, hogy a szilveszter miatt ismét megemelkedik ez a szám.

Címkék:
kórház, járvány, oltás, vakcina, koronavírus, dolgozók, kórházak, koronavírus-járvány,