Új kampány indul az egészség megőrzéséért: ezek a zöldségek, gyümölcsök a legfontosabbak

HelloVidék2021. október 18. 08:16

A mindennapos zöldség- és gyümölcsfogyasztás minden korosztály számára különösen fontos, arról nem is beszélve, hogy az őszi, téli időszakban kiemelten hangsúlyos a szervezetünk vitamin- és ásványianyag-ellátottsága, az immunrendszerünk megfelelő felkészítése a téli, influenzás, vírusos időszakra. Ilyenkor is a rendelkezésünkre állnak friss, elvermelt vagy eltett zöldség- és gyümölcsfélék, amelyekből kedvünkre válogathatunk.

A hazai zöldség- és gyümölcsfogyasztás népszerűsítésére jött létre a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara nevelő programja, az Európai Friss Csapat program, melynek az az egyik célja, hogy a lakosságot ösztönözzék, különös tekintettel a fiatal korosztályra és a szülőkre, a minél több egészséges friss gyümölcs és zöldség fogyasztására.

Megmutatjuk, hogy a zöldségek és gyümölcsök elkészítése és fogyasztása nemcsak nagyon egészséges, hanem igazi közös családi élmény is lehet. Ez pedig a legjobb módja a táplálkozási szokások megváltoztatásának, hiszen a gyerekek minél kisebb kortól találkoznak rendszeresen a friss zöldségekkel és gyümölcsökkel a családi étkezéseken, annál hamarabb épülnek be azok a napi étrendjükbe

- mondta el a HelloVidéknek a NAK országos elnöke, Győrffy Balázs a promram kapcsán.

A teljes cikk az Európai Friss Csapat programról a HelloVidék oldalán olvasható.

Címkék:
zöldség, gyümölcs, nak,