Beoltatnád a gyereked COVID ellen? Itt vannak a pontos teendők

Pénzcentrum2021. június 11. 09:01

Már lehet regisztrálni a 12-15 éveseket is az oltásra. Ők jelenleg csak Pfizert kaphatnak, csak a szülők regisztrálhatják őket. Ezt követően a gyerekeknek ugyanúgy az interneten lehet időpontot foglalni, a beleegyező nyilatkozatot mindenképp vinni kell.

Orbán Viktor csütörtökön jelentette be, hogy a kormány engedélyezte, hogy a 12-15 évesek is megkaphassák a Pfizer-vakcinát. Ezt követően már meg is jelentek a szülők pontos teendői.

A tájékoztató szerint az említett korosztályt a vakcinainfo.gov.hu honlapon lehet regisztrálni. A regisztrációt a szülőnek van joga elvégezni, az online regisztráció során meg kell adni a gyermek nevét, életkorát, TAJ-számát, lakcímét és a szülő elérhetőségeit.

Pontos és hiánytalan adatok esetén a regisztrációt néhány napon belül érvényesítik és mint minden más érvényesen regisztráló, a gyermeküket beoltatni kívánó szülők is tudnak online is időpontot foglalni az oltásra az eeszt.gov.hu honlapon.

A 15 év alattiak oltása jelenleg csak Pfizer-vakcinával lehetséges,az -oltások folyamatosan foglalhatóak a kórházi oltópontokon.

Az oltás időpontjára kérjük, hogy a szülők vigyék magukkal a szülői hozzájáruló nyilatkozatot. Az oltás természetesen önkéntes, arról a szülőnek van joga dönteni. Kérdés esetén javasoljuk, hogy a szülő kérje ki a háziorvos, házi gyermekorvos vagy a gyermek kezelő orvosának véleményét is

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

- írták.

Fotó: Balázs Attila, MTI/MTVA

Címkék:
járvány, gyermek, oltás, vakcina, szülő, koronavírus, regisztráció, pfizer,