Megérkezett az indiai mutáns koronavírus Magyarországra: véd ellene az AstraZeneca vakcina?

Pénzcentrum2021. május 28. 15:33

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján bejelentették, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus indiai mutációja. Kérdés, hogy mekkora járványhullámot idézhet elő az indiai mutáció, és mennyire hatékonyak ellene a védőoltások. Véd az indiai mutáns ellen az AstraZeneca vakcina?

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján bejelentették, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus indiai mutációja. A járványügyi szakértők szerint nem lehet kizárni, hogy lesz még újabb járványhullám. 

„Az elmúlt napokban két indiai variánssal fertőzött személyt azonosítottak. Egyikőjük már meg is gyógyult, ő enyhe tüneteket produkált, a másik beteg viszont még kórházban van, de nem lélegeztetett beteg, a rehabilitációja felé halad” - jelentette ki Müller Cecília.

Kérdés, hogy mekkora járványhullámot idézhet elő az indiai mutáció, és mennyire hatékonyak ellene a védőoltások. Az AstraZeneca biztosan hatékony ellene, ugyanis az indiai hatóságok szerint az ott használt oltóanyagok mindegyike kellő védelmet nyújt, így az AstraZeneca licence alapján Indiában készülő, vektor-technológiás Covishield is.

Úgyhogy a Magyarországon alkalmazott "eredeti" AstraZeneca oltóanyag is ugyanilyen hatásos lehet az indiai mutációval szemben.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Fotó: Nemes János, MTI/MTVA

Címkék:
oltás, vakcina, koronavírus, hatékonyság, astrazeneca, indiai mutáns,