Csőd szélén a magyar vendéglátósok: évekig is eltarthat, míg talpra állnak

Pénzcentrum2021. február 4. 10:31

A vendéglátó szektorban egyre többen vannak a csőd szélén, sokan már a tartalékukat is felélték. A vállalkozók már ott tartanak, hogy hitelhez kell folyamodniuk, ha életben akarnak maradni. Nem fognak egyhamar talpra állni.

A kormány egy összegben, novemberig visszamenőlegesen kifizeti a bértámogatásokat a vendéglátóiparban dolgozóknak, mégis egyre többen kerülnek a csőd szélére számol be az ATV.hu. A vállalkozók már ott tartanak, hogy hitelhez kell folyamodniuk, ha életben akarnak maradni. Elmondásuk szerint nekik legalább két év kell ahhoz, hogy talpra álljanak.

A szakmai szervezetek nagyjából egységes álláspontja szerint így, hogy ennyire elhúzódott ez az állapot, az 50 százalékos bértámogatás már nem elegendő, ezért a támogatás 75 százalékra emelését kérik a kormánytól, valamint a munkavállalói oldalról az összes terhelőadó elengedését.

 

 

 

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
otthon, étterem, járvány, vendéglátás, csőd, koronavírus, kávézó,