Berobbant a balatoni bumm: semmi sem tartja vissza a magyarokat a magyar tengertől

Magyar Nemzet2020. június 15. 09:01

Felülmúlta a várakozásokat a Balaton elmúlt három hétvégéjének vendégforgalma, a kellemetlen időjárás pünkösdkor se vette el az északi parti vendéglátók és vendégek kedvét - írja a Magyar Nemzet.

A kellemetlen időjárás pünkösdkor se vette el az északi parti vendéglátók és vendégek kedvét. Eddig elmaradt a látogatottság a múlt évitől, de bizakodóak a déli partiak is, miközben az élénkülésre a járvány miatt hazatért szakemberek is várnak, akiket már csábítanak vissza a külföldi vendéglátóhelyekre - írja a lap.

A legoptimistább előrejelzések szerint a balatoni vendéglők, bisztrók, büfék forgalma elérheti a múlt évit - vélekedett a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetségének (Kisosz) Veszprém megyei elnöke.

Vágó Péter szerint ugyanakkor azzal is számolni kell, hogy a koronavírus-járvány miatt kieső külföldi vendégforgalmat a hazaiak nem tudják pótolni. A járvány miatt sok vendéglátós tért vissza a külföldi üdülőparadicsomokból, ám közülük nem kevesen máris kifelé kacsingatnak.

Őket azonban a szakember szerint nem tudják majd olyan munkanélküliek pótolni, akiknek nincs vendéglátós ismeretük. Ez az időszak ugyanis nem lesz alkalmas a tömeges betanításra. A Kisosz elnöke szerint ugyanakkor 

nincs és nem is lesz bedeszkázott ablakú vendéglő a Balatonon, sőt vannak olyanok is, akik visszavették az üzletüket vagy újat nyitottak.
Címkék:
pénzcentrum.hu, utazás, Balaton, koronavírus, munkaerőhiány, sztrók,