Az összes OTP-s fiókban dolgozón elvégzik a koronavírus-tesztet

Pénzcentrum2020. április 8. 18:30

Az OTP Bank összes, fiókban dolgozó alkalmazottját saját költségére kötelezően leteszteli koronavírusra - írja a Forbes. Az értesülést a bank is megerősítette, és annyit tettek hozzá, hogy a cél, hogy időben kiszűrjék a fertőzötteket, és akadt már pozitív eredmény is.

A lapnak az OTP elárulta, hogy esetleges pozitív eredmény esetén a tesztelést végző laboratórium a Tisztiorvosi Szolgálatot azonnal tájékoztatja, ők teszik meg az ilyenkor szükséges intézkedéseket. Azt viszont leszögezték, hogy

a fertőzöttekkel kapcsolatban sem most, sem később nem adnak majd tájékoztatást.

Mint arrólamai nap folyamán a Pénzcentrum beszámolt, már számos magánintézménybe végeznek koronavírus-tesztet Magyarországon. Az árak - a teszt típusától függően - igencsak változóak, de alaphangon is 10-15 ezer forint (egy komolyabb csomag, kiszállással akár 80 ezer forint is lehet).

Ez azt jelenti, hogy 100 főre vetítve - 10 ezer forintos átlagos tesztáron - 1 millió forintos kiadással kell számolnia az OTP Banknak. A tavaly áprilisi adatok szerint a pénzintézet több mint 9600 főt foglalkoztatott. Arról nincs adat, hogy az állomány mekkora része fióki alkalmazott, de a fiókszámból és a működési struktúrából adódóan nagy részüknél elvégezhetik majd a tesztet.

Címkék:
vállalkozás, otp, koronavírus, otp bank, korona, koronavírus-teszt, portfolio otp,