Törlesztési moratórium: itt az OTP menetrendje

Pénzcentrum2020. március 19. 11:00

Magyarország Kormánya a Magyar Közlöny 47. számában megjelent Kormányrendelet formájában fizetési moratóriumot rendelt el a lakossági és a vállalati hitelek törlesztésére, valamint - szintén rendeletben - szabályozta a fogyasztói hitelek THM maximumát. Az intézkedésekkel kapcsolatos részletszabályokat egy később megjelenő kormányrendelet határozza meg majd. Itt az OTP menetrendje.

Az OTP Bank működésében mindenkor megfelel a hatályos jogszabályoknak, így mindkét fenti Kormányrendelet betartásáról is haladéktalanul gondoskodik. - közölte a bank.

Ahhoz, hogy ügyfeleinket az új jogszabálynak megfelelő módon tudjuk fogyasztói hitelekkel kiszolgálni, a részletszabályok ismeretére, informatikai fejlesztésre és a belső szabályozás átalakítására van szükség. Az OTP Bank 2020. március 19-től felfüggeszti az eddigi hirdetményeiben hatályos fogyasztási hitelek értékesítését azokra a napokra, amíg az új jogszabálynak megfelelő termékeket nem tud ügyfeleinek kínálni. Kérjük, hogy további tájékoztatásig ügyfeleink ne látogassák bankfiókjainkat fogyasztási hitel felvétele céljából. Tájékoztatást Contact Centerünk ( +36 1 3 666 666 ) és honlapunk ( www.otpbank.hu ) nyújt

- írták.

A moratóriumra vonatkozó rendelet értelmében az OTP Bank azonnali hatállyal, 2020. március 19-étől leállítja a hitelek törlesztőrészleteinek beszedését a törlesztésre megjelölt számlákról. Az, hogy a moratórium hogyan érinti a későbbi törlesztőrészleteket, a részletszabályokból fog kiderülni, ezek a részletek egyelőre az OTP Bank előtt sem ismertek, így ezekről tájékoztatást is csak később tud adni ügyfeleinek.

A törlesztési moratórium minden ügyfélre vonatkozik, azonban a kormány rendelete lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek a szerződés szerinti törlesztéseiket változatlanul, az eredeti szerződési feltételek szerint teljesítsék, ezzel elkerülve az esetleges későbbi törlesztőrészlet növekedését.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Amennyiben nem kérnek moratóriumot a saját hitelük törlesztésére, ezt jelezhetik az OTP Bank felé, és biztosítjuk a további, folyamatos törlesztés lehetőségét. Ennek módját szintén a következő napokban fogjuk kialakítani, ezért a jelenlegi járványhelyzetre tekintettel kérjük ügyfeleinket, hogy ebben a témában a bankfiókokat ne keressék fel személyesen.

Tájékozódni az OTP Bank Contact Center dedikált telefonszámán tudnak: +36 1 3 666 388, valamint az OTP Bank honlapján (www.otpbank.hu) a következő napokban megtalálható lesz az a felület, amelyen bejelenthető, ha valaki mentesülni kíván a fizetési moratórium alól.

Címkék:
hitel, bank, otp, koronavírus, hitelek, moratórium, koronavírus-járvány, törlesztési moratórium,