Újabb magyar bolt vezetett be korlátozást: nem lehet bármennyit vásárolni

Pénzcentrum2020. március 18. 20:30

Mennyiségi korlátozásokat vezetett be boltjaiban a Spar. Aki neten rendel, az csak előre, online fizetheti ki a termékeket.

A lakosság élelmiszerellátásának folyamatos és kiegyensúlyozott biztosítása érdekében - tekintettel kormány által elrendelt veszélyhelyzetre - mennyiségi korlátozásokat vezetett be a Spar a náluk árusított termékekre - közölte a boltlánc.

A tájékoztatás szerint az egy tranzakcióval megvásárolható mennyiség

  • lédig termékek esetében 5 kilogramm,
  • darabban értékesített termékek esetében 10 darab.

Az online shop működésében más változtatásokat is bevezetett kedden a Spar. Az azóta leadott rendeléseket kizárólag előre, online lehet kifizetni a kiszállító munkatársak védelmében.

Máshol sem bírják az iramot

Korábban a Tesco is korlátozásokat jelentett be: náluk egyes kategóriákon belül 12 darabban maximalizálják a megvásárolható mennyiséget vásárlónként. "Mindent megteszünk annak érdekében, hogy áruházaink polcait folyamatosan feltöltsük, de ebben az időszakban előfordulhat, hogy egyes termékek átmenetileg kisebb mennyiségben vagy egyáltalán nem elérhetők" - tették hozzá.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mint írják, mivel a következő hetekben több online vásárlóra számítanak, előfordulhat, hogy a kiszállítási időpontok a szokásosnál hamarabb betelnek, így javasolják, hogy amennyire lehetséges, foglaljon mindenki előre. Akár három héttel előre le lehet foglalni az idősávot, és a kiszállítás napját megelőző munkanap 23 óráig módosítható a kosár tartalmán.

Az Auchan pedig azt közölte, hogy márciusban már nem tudnak internetes rendeléseket felvenni.

Minden hír a koronavírusról ITT!

Címkék:
vásárlás, spar, koronavírus, korlátozás, internetes vásárlás, kiszállítás, koronavírus-járvány,