Koronavírus: a játszótereket is lezárják két budapesti kerületben

Pénzcentrum2020. március 15. 12:30

Reagálnak a kerületek a vészhelyzetre, több helyen a játszótereket is lezárják.

A koronavírus-veszély miatt a budapesti kerületekben szinte mindenhol elrendelték az óvodák és bölcsődék bezárását, van, ahol már hétfőtől, és van, ahol hétfőn és kedden még biztosítják a működést, hogy a szülők fel tudjanak készülni a helyzetre, ám ezek az önkormányzatok is azt kérik, hogy aki meg tudja oldani, az inkább már ne vigye be gyereket. Vasárnap délelőtt egyedül a kőbányai önkormányzat fogalmazott úgy a honlapján, hogy egyelőre még vizsgálják az óvodák zárva tartásának feltételeit - összegzi a 24.hu.

Több önkormányzat egyéb óvintézkedéseket is tesz: az I. kerületben átmenetei időre bezárnak a játszóterek, valamint a kiállítóterek és a művészeti szalonok, a Művelődési Ház és a Czakó utcai Sportcentrum.

A játszóterek és a sportpályák határozatlan idejű lezárásáról döntött a terézvárosi önkormányzat is. A Podmaniczky úti kutyafuttató nyitva marad, de azt kérik, csökkentsék az ott töltött időt a lehető legrövidebbre, és kerüljék a csoportos beszélgetéseket. Bezárt és bizonytalan ideig nem fogad ügyfeleket a Terézvárosi Vagyonkezelő Zrt. parkolási ügyekkel és bérlemény ellenőrzéssel foglalkozó ügyfélszolgálata.

Erzsébetvárosban és Pesterzsébet felfüggesztették a személyes ügyfélfogadást a polgármesteri hivatalban, több kerület pedig azt kéri, hogy csak sürgős esetben keressék fel az ügyfelek a hivatalt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A II. kerületben kitolták a helyi adók (gépjárműadó, kommunális adó, építményadó) befizetéseinek határidejét április 15-ig, nem számítanak fel késedelmi pótlékot, azt kérik, senki ne menjen postára sárga csekket feladni. Kispesten március 31. hosszabbították meg a gépjárműadó befizetésének határidejét.

Címkék:
biztosítás, Budapest, sárga csekk, játszótér, koronavírus, lezárás, koronavírus-járvány,