Elismerték, megrohanták a boltokat a magyarok: rengeteg tartóscikk fogy a koronavírus-pánik miatt

Pénzcentrum2020. február 27. 09:20

Jelentősen megnőtt a tartós élelmiszerek iránti kereslet a magyar boltokban - ismerte el az Országos Kereskedelmi Szövetség is. A Pénzcentrum az elsők között írta meg, hogy számos budapesti üzletben lefosztották a polcokat.

Elsők között a Pénzcentrum számolt be róla, hogy sokan elkezdtek készleteket felhalmozni a koronavíros-járvány miatt, tartva egy esetleges, az olaszországihoz hasonló lezárástól.

Akkor Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára még nem erősítette meg értesüléseinket, sőt, azt mondta, ők nem tapasztalják, hogy nagyobb volna a kereslet ezekre az árukra.

Most viszont az OKSZ közölte, hogy

az elmúlt 24 óra forgalmi adatai azt mutatják, hogy az OKSZ tagvállalatainál egyes tartós élelmiszerek iránt a kereslet némiképp megnövekedett. Továbbra is hangsúlyozzuk, hogy a tagvállalatok képesek garantálni az ellátásbiztonságot, áruhiányra a tartós élelmiszerekből a jelenlegi forgalomnövekedés alapján nem kell számítani.

Mint írták, az áruházakban nemcsak az árukészlet rendelkezésre állása stabil, a polcok feltöltése is folyamatos, de néhány esetben előfordulhat, hogy egy-egy rövidebb időszakban egy-egy áruházban bizonyos tartós élelmiszer termékkörök kitöltési üteme nem tudja lekövetni a megnövekedett keresletet. Az áruházak az ilyen eseteket, csakúgy mint a historikusan kiemelkedő forgalmú időszakokban, megfelelő módon tudják áruházi szinten kezelni.

Címkék:
vásárlás, koronavírus, boltok, koronavírus-járvány, vámos györgy, túlélőkészlet,