Betört a gyilkos kínai koronavírus Európába: itt vannak fertőzöttek

Pénzcentrum2020. január 25. 08:31

Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter péntek esti bejelentése szerint Franciaországban is megjelent a tüdőgyulladást okozó új koronavírus. Nohacsütörtöki értesülések szerint öt embert (négyet Skóciában, egyet Észak-Írországban) kezelnek az Egyesült Királyságban is a tüdőgyulladást okozó új koronavírusra jellemző fertőzési tünetekkel; a francia az első megerősített eset Európában. Magyarországon egyelőre nincs érintettje a járványnak.

A francia miniszteri bejelentés szerint az első esetet Bordeaux-ban, a másodikat Párizs térségében jelentették. Agnes Buzyn valószínűsítette, hogy további esetek is lesznek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki bejelentése szerint

nincs magyar érintettje a koronavírusnak.

Mindezt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) is megerősítette pénteken. Közleményük szerint Magyarországon nincs koronavírusos beteg és kevés az esélye a járványnak. Hozzátették: fokozottan figyelemmel kísérik a kínai koronavírus járványt, és amint indokolttá válik, megteszik a szükséges intézkedéseket.

Ezt Szijjártó Péter is hangsúlyozta: bár nincs magyar érintett, ennek ellenére hoztak intéződéseket, a nagykövetségek és főkonzulátusok világszerte szorosan nyomon követik a fejleményeket, rendszeresen egyeztetnek az egészségügyi hatóságokkal, és ha valahol ez a vírus megjelenik és veszélyt jelenthet magyar állampolgárokra, azonnal figyelmeztetést adnak ki.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Garamszegi László Zsolt,az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetének igazgatója pedig arról tájékoztatta a Magyar Hírlapot, hogy már kifejlesztettek egy gyorstesztet, amellyel vérből ki lehet mutatni az új koronavírus okozta megbetegedést. Mint mondta, ez azért fontos, mert a vírus csupán 25 százalékban idéz elő súlyos tüneteket, így sokan nem mennek el orvoshoz. A betegség emiatt gyakran észrevétlen marad: a becslések szerint a hivatalosnál jóval több, ezer-kilencezer ember lehet érintett. Garamszegi László Zsolt kijelentette, hogy

nem zárható ki egy új világjárvány, viszont a halálos esetek eddig mind Kínában fordultak elő, és többnyire idős, beteg emberek veszítették életüket.

Címkék:
biztosítás, járvány, vírus, koronavírus, kína,