Betört a gyilkos kínai koronavírus Európába: itt vannak fertőzöttek

Pénzcentrum2020. január 25. 08:31

Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter péntek esti bejelentése szerint Franciaországban is megjelent a tüdőgyulladást okozó új koronavírus. Nohacsütörtöki értesülések szerint öt embert (négyet Skóciában, egyet Észak-Írországban) kezelnek az Egyesült Királyságban is a tüdőgyulladást okozó új koronavírusra jellemző fertőzési tünetekkel; a francia az első megerősített eset Európában. Magyarországon egyelőre nincs érintettje a járványnak.

A francia miniszteri bejelentés szerint az első esetet Bordeaux-ban, a másodikat Párizs térségében jelentették. Agnes Buzyn valószínűsítette, hogy további esetek is lesznek.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteki bejelentése szerint

nincs magyar érintettje a koronavírusnak.

Mindezt a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) is megerősítette pénteken. Közleményük szerint Magyarországon nincs koronavírusos beteg és kevés az esélye a járványnak. Hozzátették: fokozottan figyelemmel kísérik a kínai koronavírus járványt, és amint indokolttá válik, megteszik a szükséges intézkedéseket.

Ezt Szijjártó Péter is hangsúlyozta: bár nincs magyar érintett, ennek ellenére hoztak intéződéseket, a nagykövetségek és főkonzulátusok világszerte szorosan nyomon követik a fejleményeket, rendszeresen egyeztetnek az egészségügyi hatóságokkal, és ha valahol ez a vírus megjelenik és veszélyt jelenthet magyar állampolgárokra, azonnal figyelmeztetést adnak ki.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Garamszegi László Zsolt,az Ökológiai Kutatóközpont Ökológiai és Botanikai Intézetének igazgatója pedig arról tájékoztatta a Magyar Hírlapot, hogy már kifejlesztettek egy gyorstesztet, amellyel vérből ki lehet mutatni az új koronavírus okozta megbetegedést. Mint mondta, ez azért fontos, mert a vírus csupán 25 százalékban idéz elő súlyos tüneteket, így sokan nem mennek el orvoshoz. A betegség emiatt gyakran észrevétlen marad: a becslések szerint a hivatalosnál jóval több, ezer-kilencezer ember lehet érintett. Garamszegi László Zsolt kijelentette, hogy

nem zárható ki egy új világjárvány, viszont a halálos esetek eddig mind Kínában fordultak elő, és többnyire idős, beteg emberek veszítették életüket.

Címkék:
biztosítás, járvány, vírus, koronavírus, kína,