Esztergomi robbantás: kiderült a tettes indítéka, ezért kellett meghalnia egy rendőrnek

Pénzcentrum2023. szeptember 21. 08:33

Tegnap este robbanás történt Esztergomban egy családi háznál. Az elsődleges információk alapján szándékos gázrobbanást idézett elő egy körözés alatt álló férfi., aki a felhalmozódott villanyszámlák miatt dönthetett így.

Szerda este robbanás történt Esztergom külterületi részén, a Búbánatvölgyben található Tallér utcában. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) tegnap éjjel adott ki közleményt az esetről, amiből kiderült, hogy az elsődleges információk alapján egy körözés alatt álló férfi szándékosan idézte elő a gázrobbanást.

Az eset során a Terrorelhárítási Központ (TEK) egyik munkatársa vesztette életét, illetve több rendőr és tűzoltó is megsérült. Közülük négyen súlyosan, heten pedig könnyebben. Az elkövető szintén életét vesztette a robbanás következtében.

Az MTI információi szerint a TEK műveleti egysége egy előre egyeztetett bűnügyi feladat végrehajtására vonult ki az esztergomi címre, de a férfi nem volt együttműködő velük és a vele folytatott tárgyalás is eredménytelennek bizonyult. A férfi ezután szándékosan idézhette elő a gázrobbanást.

A Blikk szerint a férfi már délelőtt is fenyegetőzött a robbantással – ami rendszeresen előfordult –, így nem ez volt az első alkalom, amikor kivonultak hozzá. Bár az okok még mindig homályosak, de feltételezhető a helyi TV információi szerint, hogy a robbantó indítéka az lehetett, hogy már egy jó ideje nem tudta fizetni a számláit.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén kapta a hírt Novák Katalin

Novák Katalin Facebookon osztott meg egy képet a pillanatról, amikor megtudta az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén, hogy Esztergomban robbanás történt. A köztársasági elnököt maga Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója hívta fel, hogy telefonon tájékoztassa a részletekről.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Loading...

A Biztonsági Tanács ülése közben kaptam a hírt az esztergomi tragédiáról. Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója telefonon tájékoztatott a részletekről. Őszinte részvétem az elhunyt, szolgálatát teljesítő rendőr hozzátartozóinak, és mihamarabbi felgyógyulást kívánok a sérülteknek. Köszönöm a rendőri szervek munkáját

- írja a Facebookon Novák Katalin.

Címlapkép: Koszticsák Szilárd, MTI/MTVA

Címkék:
biztosítás, rendőrség, robbanás, férfi, tragédia, friss, körözés, esztergom, tek, rendőrök,