Görcsösen imádkozott a gyerekéért Vadon Jani: "merev iszonyat, egyedül volt otthon"

Pénzcentrum2023. augusztus 15. 17:04

Augusztus első napjaiban több vihar is lecsapott az országra, az egyik Vadon Janiék otthonában is jelentős károkat okozott. 

Vadon Jani éppen a Bakonyban tartózkodott, amikor megtörtént a baj: a környékünkön hajnali kettőkor csapott le a vihar. Ezt onnan tudom, hogy a kamerafelvételeken látszik, mikor kúszott be hozzánk az a pár köbméternyi víz, ami aztán elárasztotta a teljes pincénket - számolt be a műsorvezető.

Ültem a szállodai szobámban, fogtam a telefont, és néztem a kamerafelvételen, ahogy jön be valami a kapunk alatt, mint egy rohadt nagy kígyó. Hátra megy, ott szépen bekanyarodik, és kettő perc alatt a teljes garázslejárónkat feltölti vízzel. Ülök, elindul egy izzadságcsepp a homlokomon és elkezdek remegni
idézi fel Jani felkavaró történetét a 24.hu. Elmondta, a garázsban kondigépeket, valamint mosó- és szárítógépet tárolnak, de ott van minden könyvük és családi ereklyéjük is. Ráadásul a rádiós lánya otthon volt aznap éjszaka.

Hazafelé az út az merev iszonyat, a gyerek egyedül volt otthon, imádkoztam, nehogy lemenjen

– tette hozzá Jani, megjegyezve: az elektromos gépek a hálózatba kötve álltak a vízben, ezért életveszélyes áramütést okozhattak volna.

Hazaértünk, lekapcsolom a villanyórát, odamegyek a pincelejáróhoz, kinyitom az ajtót, felkapcsolom a lámpát, és látom, hogy egy kacsa elúszik. És mi az, ami megúszta? A macskaalmos tál. Mint egy csónak, elúszik a szemem előtt… Bemegyek, és mikor azt látod, hogy a vízen keresztül dereng a CD-lejátszó. Kicsit elkezded pásztázni elemlámpával a falat és a vizet, a polcok leszakadva, könyvek a vízben… Alsó polcon tárolod praktikus okokból a legnehezebb, a legdrágább, a legszebb, a legszínesebb albumaidat, könyveidet

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

– magyarázta Vadon Jani, aki abban bízik, hogy a biztosító valamelyest kárpótolja majd őket, bár a családi emlékeket nem lehet pótolni.

Óriási károkat hagytak maguk után a viharok

Az augusztus eleji viharok nyomán az azt követő napokban mintegy húszezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz. Ez a szám azótag tovább emelkedhetett, hiszen sokan éppen a szabadságukat töltötték, vagy még esetleg nem tudták felmérni a távolabbi ingatlanjaikban, nyaralójukban keletkezett károkat. A bejelentések nyomán a társaságok mintegy négy és fél milliárd forintot elérő összeget különítettek el kárrendezésre, amelynek jelentős részéhez akár már napokon belül hozzáférhetnek ügyfeleik. A legtöbb bejelentés Budapesthez, Pest, valamint Hajdú-Bihar vármegyékhez kötődik - áll a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) közleményében.

MTI/Mihádák Zoltán

Címkék:
otthon, vihar, pest, biztosító, családi, baj, augusztus,