Müller Cecília: indokolt lenne meghosszabbítani a védelmi intézkedéseket, de a kormány dönt majd

Pénzcentrum2021. január 6. 13:03

Ma ismét megszólalt az operatív törzs, ahol Müller Cecília tisztifőorvos tájékoztatta a lakosságot a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos legfrissebb információkról.

"A háziorvosi rendelők alkalmasak a koronavírus elleni vakcina tömeges beoltására, de ez szervezési feladatot igényel " - mondta Müller Cecília sajtókérdésre válaszolva. A háziorvosok rendelkeznek a szükséges feltételekkel. Elmondta azt is, hogy jelenleg nem zajlik influenzajárvány Magyarországon, a járvány küszöbértékének mintegy felét értük csak el.

A kormány fogja meghozni a döntést arról, meghosszabbítja-e Magyarország a szigorú védelmi intézkedéseket, de a védelmi intézkedések fenntartását tartja indokoltnak a jövőben is Müller Cecília.

Hozzátette: az egészségügyi dolgozók után a második körben a szociális otthonok lakói és dolgozói kapják meg a védőoltást, ezekbe az intézményekbe mobil oltócsoportokat küldenek.

Emlékeztetett arra, hogy kedden 39 ezer adag védőoltás érkezett Magyarországra, idáig már 78 ezer ember oltására elég vakcinát szállítottak az országba. A jövő héten, azután hetente további oltóanyag-mennyiség érkezik majd - mondta.

Az országos tisztifőorvos közölte azt is, hogy eddig Magyarországon nem azonosították a Nagy Britanniából származó vírusmutációt.

Szerdától feloldották a Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága területéről induló polgári légi járművek leszállási tilalmát Magyarországon - közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Címkék:
biztosítás, operatív törzs, britannia,