Megdőlt a koronavírus-tévhit: ez a WHO hivatalos álláspontja

Pénzcentrum2020. március 22. 19:00

Ez a hetünk is a koronavírusról szólt: egyre több helyen, és egyre nagyobb számban ütütte fel feját a világjárvány. A Pénzcentrum szerkesztői igyekeztek minden friss, aktuális hírről beszámolni az olvasóknak, folyamatosan figyelemmel követtük az eseményeket. Most összegyűjtöttük a 12. hét legfontosabb, legolvasottabb cikkeit.

Itt van Orbán Viktor legfrissebb bejelentése: év végéig felfüggesztik a hiteltörlesztést

Magyarország miniszterelnöke bejelentést tett.

 

Törlesztési moratórium: itt az OTP menetrendje

Magyarország Kormánya a Magyar Közlöny 47. számában megjelent Kormányrendelet formájában fizetési moratóriumot rendelt el a lakossági és a vállalati hitelek törlesztésére, valamint - szintén rendeletben - szabályozta a fogyasztói hitelek THM maximumát. Az intézkedésekkel kapcsolatos részletszabályokat egy később megjelenő kormányrendelet határozza meg majd. Itt az OTP menetrendje.

Megdőlt a koronavírus-tévhit: itt a WHO hivatalos álláspontja

Nem csak az időseknél, de a gyerekeknél is komoly tünetei lehetnek a koronavírusnak. Egy új tanulmány szerint a vírus receptorai más konfigurációban működhetnek felnőtteknél és gyerekeknél.

Koronavírus: változik a magyar ALDI-k nyitva tartása; így védik a vásárlókat, dolgozókat

A koronavírus-járvány miatt - a vásárlók és dolgozók védelmében - rövidített nyitva tartási időre állnak át az ALDI diszkontok Magyarországon - szúrta ki a Pénzcentrum az ALDI Magyarország hivatalos Facebook-oldalán.

 

 

Fontos! 10 kérdés és válasz a hitelek törlesztésének felfüggesztéséről

A vállalatok után a lakosság esetében is 2020 végéig szóló törlesztési moratórium bevezetésére szólította fel az MNB a bankokat, ennek elmaradása esetén a kormány vezetheti be az intézkedést - számolt be róla a Pénzcentrum még március 18-án délelőtt. Nos, nem kellett sokáig várni, délutáni élő bejelentésében már maga a miniszterelnök hirdette ki, hogy a magánszemélyek és a vállalkozások mai napig megkötött hitelei esetében, a tőkére és akamatra vonatkozóan egyaránt, év végéig felfüggesztik a fizetési kötelezettséget. Emellett Orbán Viktor beszélt arról is, hogy döntésük szerint a holnapi naptól (2020. március 19.) felvett fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját, a THM-jét a jegybanki alapkamat +5%-ban maximálják.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

Orbán-csomag: ennyi magyar dolgozó után nem kell járulékot fizetni a koronavírus miatt

Több, mint 500 ezer embert érinthet a ma bejelentett járulék fizetési mentesség. Orbán Viktor hat, súlyos gondokkal küzdő szektort nevezett meg: a turizmust, a vendéglátást, a szórakoztatóipart, a sportot, a kulturális szolgáltatásokat és a személyszállítás, nekik lesz kevesebb az adó. A Pénzcentrum megnézte, mennyien dolgoznak ezekben az ágazatokban.

 

Koronavírus: tömegeket küldhetnek fizetés nélküli szabira - így átvészelheted

Nem csak globálisan, hanem hazánkban is problémát jelent sok foglalkoztatási szektor számára az új típusú koronavírus járvány okozta helyzet - főként a turizmus, vendéglátás, rendezvényszervezés és kulturális területeken dolgozók számára jelent nagy érvágást a jelenlegi veszélyhelyzet. Szakemberek előrejelzése szerint kényszerszabadságolások, elbocsátások várhatók, melyek sok területen meg is kezdődtek, és rengeteg magyar dolgozónak nincs annyi tartaléka, hogy hónapokig kihúzza megtakarításaiból. A Pénzcentrum ezért összeállított egy pénzügyi akciótervet azok számára, akiket a munkáltatójuk fizetetlen szabadságra küldött, vagy más okból elestek az addig fix, tervezhető jövedelmüktől.

Címkék:
hitel, hrcentrum, biztosítás, vásárlás, pénzcentrum.hu, nyugdij, megtakarítás, heti összefoglaló, hét cikkei,