Elutazol? Ezekre figyelj, ha utasbiztosítást kötsz!

Pénzcentrum2018. február 3. 17:32

Számos fórumon halhattuk már, hogy mielőtt külföldre utazunk, gondoskodjunk utasbiztosításról, hiszen az utazás alatt történt balesetek, betegségek, vagy akár a poggyász elvesztése is, jelentős kiadásokkal járhatnak. A legutóbb Thaiföldön történt halálos baleset pedig még inkább ráirányította a figyelmet az utasbiztosítás jelentőségére. Fontos azonban, hogy azzal is tisztában legyünk, mire érdemes figyelni az utasbiztosítás megkötésekor, illetve hogy, mi a teendő baj esetén.

Arról, hogy utazás előtt érdemes utasbiztosítást kötni, már a Pénzcentrum is sokszor írt. Amellett, hogy az utasbiztosítás elengedhetetlen, az sem elhanyagolható, hogy az ahhoz kapcsolódó biztosítási fedezetek mennyire felelnek meg az adott út jellegének. Ma már a legtöbben olyan bankkártyával, illetve hitelkártyával rendelkeznek, amelyekhez utasbiztosítás is kapcsolódik, azonban fontos ellenőrizni, hogy ezek a szolgáltatások milyen mértékű védelmet biztosítanak.

A kártyákba épített fedezetek ugyanis a leggyakrabban csak az általános ügyféligények kielégítését szolgálják. Abban az esetben, ha a bankkártya mellé kapott utasbiztosítási fedezeteket alacsonynak találjuk, mindenképpen ajánlott egyéni utasbiztosítást is kötni. Ezzel a megoldással a kártyába épített utasbiztosítás limitjeinek kimerülése esetén az egyéni utasbiztosítás gondoskodik arról, hogy ne keletkezzenek váratlan, extra kiadásaink.

Az Uniqa Biztosító felhívja a figyelmet, hogy indulás előtt, az utasbiztosítás megkötését követően minden esetben nézzük meg a biztosítási feltételekben, hogy mi a teendőnk kár esetén, valamint mentsük el a baj esetén értesítendő asszisztencia szolgáltatás telefonszámát is.

A cég megjegyzi, hogy az itthon maradó családtagokkal is érdemes megosztani a megkötött biztosítással kapcsolatos alapinformációkat, hiszen abban az esetben, ha a külföldön tartózkodó biztosított nem tud intézkedni, a hozzátartozó a biztosítási adatok ismeretében segíthet kihasználni a biztosítási szolgáltatás előnyeit a szervezésben és az azonnali költségátvállalásban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Összefoglalva tehát mielőtt külföldre utazunk, gondoskodjunk a megfelelő fedezeteket nyújtó utasbiztosításról és fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hova fordulhatunk baj esetén - tanácsolja a biztosító.

 

Címkék:
biztosítás, utazás, baleset, utasbiztosítás,