Plasztikai műtét teljesen ingyen: mutatjuk a feltételeket

Pénzcentrum2016. március 6. 07:00

A plasztikai műtétek már itthon is egyre népszerűbbek. A szépészeti beavatkozások több százezer forintba is kerülhetnek, így viszonylag kevesek engedhetik meg maguknak. Bizonyos esetekben viszont nem az esztétika miatt szükséges a műtét, hanem egészségi okokból. Ilyen helyzetekben elképzelhető, hogy a műtétek árát teljes mértékben állja az OEP.  A Pénzcentrum most mutatja a feltételeket.

Mellplasztika, arcplasztika, fenékplasztika, intimplasztika... manapság egyre nagyobb divatja van az ilyen jellegű beavatkozásoknak. Ez azonban nem olcsó mulatság, a legolcsóbb műtét is több százezer forintot kóstál. Bár sokan nem tudnak róla, bizonyos esetekben nem az esztétika miatt szükséges a műtét, hanem egészségi okokból. Ilyen helyzetekben van rá mód, hogy a betegeknek egy fillérjükbe se kerüljön az operáció.

Mennyibe kerül egy plasztikai műtét?

A plasztikai beavatkozások több százezer forintba is kerülhetnek, így viszonylag kevesek engedhetik meg maguknak.

Loading...

Mint az a fenti ábrából látszik, alsóhangon több százezer forintos beavatkozásokról van szó. Bizonyos esetekben azonban van arra mód, hogy a páciens egy fillért se fizessen a műtétekért cserébe.

Mi kell ahhoz, hogy ne kelljen fizetnünk a műtétért?

Fontos megjegyezni, hogy csak azokat a plasztikai műtéteket finanszírozzák, aminél valamilyen funkcionális korrekcióról van szó, vagyis az egészség szempontjából jelentős. A csupán esztétikai beavatkozásokra nem lehet igénybe venni a támogatást.

Orvosilag indokolt beavatkozás esetén az OEP a teljes műtét árát finanszírozza, amennyiben az teljes mértékben az orvosi indok megszüntetését, javítását célozza. Tehát az operáció során egyidejűleg elvégzett szépészeti célú rekonstrukciót nem

- tudta meg a Pénzcentrum az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól.

A beavatkozás orvosi indokoltságát a kezelőorvos mérlegeli, az adott betegség kezelésére vonatkozó szakmai irányelvek és döntési szempontok alapján.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ezekre a műtétekre lehet támogatást kérni

A plasztikai sebészet körébe tartoznak a rekonstrukciós vagy helyreállító operációk, amelyek a fejlődési rendellenességek, baleseti vagy égési sérülések, illetve műtét okozta torzulások (pl. daganatok eltávolítása esetén), hegek korrekcióját jelentik - tájékoztat az OEP.

A jogszabályi megkötés értelmében az OEP tehát azokat a beavatkozásokat finanszírozza, amelyek elvégzése orvosilag indokolt, és a fenti okból került rá sor.

Többek között ezeket a műtéteket támogatják:

  • Külsőfül alaki korrekciója
  • Orrkorrekció
  • Izomrekonstrukció
  • Mellbimbó plasztika
  • Emlő bőrének plasztikája
  • Tetoválás, feltöltés
  • Hegkimetszés
  • Bőr hegének vagy zsugorodásának megszüntetése
  • Bőrforgatásos bőrpótlás
  • Ajak- és külső szájplasztika
  • Ajakkorrekció ajakplasztika után
  • Bőrfelesleg eltávolítása
  • Hajátültetés

Gyerekek is igénybe vehetik

2015-ben összesen 6500 plasztikai célú beavatkozást finanszírozott az OEP, több mint 1,1 milliárd forint értékben. A betegek többsége felnőtt volt, de a 18 év alattiak körében is viszonylag sok műtétek hajtottak végre.

Loading...

Gyermekeknél elsősorban az elálló fülek korrekciója gyakori, de a veleszületett rendellenességek, torzulások is javíthatóak plasztikai műtéttel.

Loading...

Címkék:
biztosítás, oep, támogatás, ingyen,