Újfajta fizetési megoldás az Allianznál

Pénzcentrum2015. február 19. 12:02

Újfajta fizetési megoldást mutatott be az Allianz biztosító és a MasterCard: a rendszer lényege, hogy a biztosító tanácsadóinál egy mobil bankkártya-terminálon keresztül fizethetnek az ügyfelek.

Újfajta fizetési megoldást mutatott be az Allianz biztosító, a MasterCard és az Ingenico Group.

A rendszer lényege, hogy a biztosító pénzügyi tanácsadóinál van egy speciális mobil bankkártya-olvasó eszköz, amit össze tudnak kötni egy okostelefonnal. Így az ügyfél az otthonában is tud bankkártyával fizetni, például biztosításának díját. A rendszer a chipes bankkártya mellett a csak mágnescsíkos bankkártyát (ilyenből már alig találni a magyar piacon) is kezeli, illetve egyérintéses fizetéssel is működik. A fizetésről a rendszer e-mailben tájékoztatja az ügyfelet.

Az ügyfeleknek lehetőségük van arra, hogy tartozásukat rendezzék, kifizessék az első díjat, vagy például hogy utasbiztosításuk díját rendezzék.

Az Allianz csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzott: az első terminálokat tavaly október végén üzemelték be, jelenleg 500-nál is több üzletkötőnél van ilyen eszköz. Az elmúlt hónapokban a tanácsadók csaknem 7 ezer kártyás tranzakciót bonyolítottak le, minden ötödik egyérintéses fizetés volt. A tervek szerint év végére már 800 terminál működik majd.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A biztosító szerint a rendszer azért is előnyös, mert így az ügyfelek elkerülhetik a csekkbefizetés vagy a banki átutalás költségeit.

Címkék:
biztosítás, mastercard, bankkártya, allianz,