Ezek a lakások a betörők kedvenc célpontjai

Pénzcentrum2014. június 24. 18:50

A kertvárosi családi házak a legkedveltebb betörési célpontok, ám elriaszthatják a rablókat a biztonsági berendezések és a hangosan ugató kutyák is.

A 139 jogerősen elítélt betörő bevonásával, az Országos Kriminológiai Intézet által készített felmérésből kiderül, hogy célpontjuk kiválasztásánál a rablók legfontosabb szempontja, hogy lehetőleg senki ne legyen otthon, illetve ne érhessék tetten őket szemtanúk - mondta az InfoRádiónak az intézet kutatásvezetője.

Barabás Tünde hozzátette: a másik ilyen fontos szempontjuk az volt, hogy van-e bármilyen biztonsági berendezés, felszerelés, akár a legegyszerűbb biztonsági zár, hevederzár vagy kutya, aki hangosan ugat, ha észleli a veszélyt. De ide tartoztak a kamerák, a mozgásérzékelők Emellett természetesen a riasztó berendezések is eltántoríthatják a rablókat.


A profik a betörés előtt minden esetben megfigyelik a környéket és a helyiek szokásait is. A kínálkozó alkalmat csupán a piti betörők merik kihasználni - emelte ki a kutatásvezető.

A kutatás alapján a kertvárosi családi házak a betörők legkedveltebb célpontjai. De népszerűek a sorházak és a tanyák is, viszont a lakótelepi lakások nem, mert a betörők nem remélnek ezeknél értékes zsákmányt.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Magyarországon a betörés az egyik leggyakoribb bűntett; minden hatodik vagyon elleni bűncselekmény betöréses lopás.

Címkék:
biztosítás, lakás, ingatlan, betörés,