Szétszedte az országot Yvette

Pénzcentrum2014. május 16. 20:00

Az ország egész területére jellemző, hogy egyre gyakoribbak a hirtelen lecsapó, nagyerejű viharok, amelyek sokszor járnak jégesővel és villámcsapásokkal. Ezek az időjárási hatások legtöbbször kivédhetetlenek, de a károk mielőbbi helyreállítására fel lehet készülni az otthon- és a lakóközösség-biztosítás segítségével.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökre az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a viharos szél, a jelentős mennyiségű csapadék, felhőszakadás, illetve a heves zivatarok miatt. Az erős északi szélben a Balaton kilépett a medréből, a déli parton körülbelül 500 ingatlant kellett homokzsákokkal védeni, nehogy betörjön a víz, ami kerteket, játszótereket árasztott el.

A tűzoltókat az esetek többségében kidőlt fák és leszakadt faágak eltávolításához riasztották. Öt esetben légvezetékek károsodtak, két esetben vasúti felsővezetéket szakított le a vihar, vasúti pályát, épületeket és személyautókat is megrongáltak a kidőlt fák. Öt megyében 12 településen volt átmenetileg áramszünet. Árvízi védekezésre van szükség a Rábánál is.

A biztosítótársaságok összesítéséből kiderül, milyen károk érték a magyarországi lakosságot. Az Yvette névre keresztelt szélvihar és az azt kísérő esők által okozott károk száma az Allianz Hungária Zrt.-hez érkezett bejelentések alapján több mint 1300 darab, az ügyfelek által becsült kár értéke megközelíti a 80 millió forintot. 

A K&H-hoz. péntek délelőttig 200 kárbejelentés érkezett, döntő többségében a viharos szél által megrongált tetőkön bejutó csapadékvíz és villámcsapások okozta túlfeszültség miatt érkeztek bejelentések. Az eddigi bejelentések becsült kárösszértéke több mint 10 millió forint.

A Groupama Garancia Biztosítóhoz egy nap alatt összesen 1117 kárbejelentés érkezett. Május 5. és május 15. között több mint 8000 kárbejelentést fogadott a társaság, melyek várható kárösszege meghaladja a 285 millió forintot. A legtöbb kárbejelentés Budapestről (1088 db) és Szabolcs- Szatmár Bereg megyéből (1000 db) érkezett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Generali Biztosítóhoz májusban eddig összesen több mint 2200 az időjárással összefüggő kárbejelentés érkezett, ezek becsült értéke meghaladja a 150 millió forintot. A legsúlyosabb károkat villámcsapások okozták országszerte.

Az Aegon biztosító péntek reggelig 800 meteorológiai eredetű kárbejelentésről számolt be, ezekből 512 köthető viharkárhoz. Főleg Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy és Baranya megyékből érkeztek bejelentések, a becsült kárösszeg 68 millió forint.

 

Címkék:
biztosítás, vihar, áramszünet budapest,