Vihar? Tűzvész? Betörés? A te otthonod biztonságban van?

Pénzcentrum2013. október 9. 14:32

Betörés, gázrobbanás, viharkár, árvíz, lakástűz. A televíziós híradások tele vannak a különféle katasztrófahelyzetekről szóló tudósításokkal. A képsorokat látva egyértelműen látszik, hogy egy-egy baleset vagy természeti csapás óriási károkat okoz az ingatlan tulajdonosának. A néző ilyenkor felsóhajt, hogy szerencsére nem vele történt mindez. De vajon tovább is jut a megkönnyebbülésnél?

A statisztikák szerint sokan továbbra is csak abban bíznak, hogy kitart a szerencséjük, ám nem sokat tesznek azért, hogy otthonukat biztonságban tudják. A családi házak 25 százalékának ugyanis semmiféle lakásbiztosítása nincs. Látszólag jobb a helyzet a lakások esetében, mert azoknak csak a 8 százalékára nem kötöttek biztosítást a tulajdonosok. Sokan gondolják ugyanis, bőven elég, ha a társasháznak van biztosítása. A baj csak az, hogy az esetek felénél a ház biztosítása csak a közös tulajdonú részekben esett kárt téríti meg.

Ám azok sem feltétlenül alhatnak nyugodtan, akik rendelkeznek lakásbiztosítással. Bár szerencsés esetben a lakásuk szépül, vagyonuk gyarapodik az évek során, ám az ügyfelek többsége nem igazította ehhez a biztosítását. Így ha beüt a baj, akkor könnyen elfordulhat, hogy a kár értékének töredékét téríti a biztosító.

Vajon mi lehet az oka annak, hogy sokan legfontosabb és legértékesebb vagyontárgyukat nem biztosítják. A hozzáállással nem lehet gond, mert abban talán a biztosítással nem rendelkezők sem kételkednek, hogy nagyon fontos lakásbiztosítást kötni. Valószínűleg, anyagi okok állnak a háttérben, azaz a családok egy részének egyszerűen nem jut pénze biztosításra és jobb híján kockáztat. Pedig már napi egy csésze kávé áráért is lehet lakásbiztosítást kötni.

A Pénzcentrum.hu lakossági pénzügyi portál igyekszik segíteni a felelősen gondolkodó otthontulajdonosoknak, miként találhatják meg a nekik legmegfelelőbb áron, a legjobb szolgáltatást nyújtó biztosítást. Ezért 2013. október 14. és 2013. október 20. között "Biztonságban az otthonod" címmel cikksorozatot közlünk a lakásbiztosításokról. Egyebek mellett választ keresünk arra, milyen károk a leggyakoribbak, mi történik akkor, ha semmilyen biztosítással nem rendelkezünk, hogyan faraghatunk le a lakásbiztosítás díjából és miként tudhatjuk értékeinket teljes biztonságban?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy valamennyi lakásbiztosítással kapcsolatos kérdésre nem tudunk kitérni a cikksorozatban. Ezért Olvasóinknak lehetőséget biztosítunk arra, hogy kérdéseiket e témában feltehessék egy biztosítási szakértőnek. A felmerülő kérdéseket 2013. október 9. és 2013. október 16-án délig várjuk a penzcentrum@penzcentrum.hu e-mail címre! A kérdésekre adott szakértői válaszokat 2013. október 18-án közöljük oldalunkon!

Címkék:
biztosítás, lakásbiztosítás, allianz,