Ezek a biztosítók fizették a legtöbbet az utolsó nagy árvízkor

Pénzcentrum2013. június 7. 14:15

2010 nyarán volt utoljára nagyobb árvíz Magyarországon. A Pénzcentrum.hu annak járt utána, hogy ehhez az árhullámhoz kapcsolódva a biztosítók milyen összeget fizettek ki és melyik társaságnál volt a legtöbb kifizetés.

2010-ben 15 556 árvízzel kapcsolatos káresetben fizettek, összesen 7,21 milliárd forintot. Ennek nagy része valamilyen lakossági vagyontárgyban keletkezett kár, hiszen 5,7 milliárd forintot lakással kapcsolatos kárrendezés során fizettek ki a biztosító társaságok.


Önmagából a kifizetési sorrendből semmiféle következtetést nem lehet levonni, hiszen az eltérő piaci pozíciók miatt a számok nem összehasonlíthatók. A szerződésünk tartalmától függően számíthatunk kártérítésre, a legtöbb ártérbe épült lakás esetén például biztosan nem fizet egy fillért sem a társaságok. Erről bővebben reggeli cikkünkben:
Árvíz: az illegális építkezések miatt vagyunk veszélyben?!

Egyelőre nem készült becslés az árvízkárok miatt várható kifizetésekről a magyar biztosítóknál - tájékoztatta lapunkat a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). Az árvíz helyzet jelenlegi szakaszában ezt véleményük szerint nehéz is lenne megtenni, nagyon sok múlik az árvíz elleni sikeres védekezésen is. Az elmúlt időszak elemi káreseményeihez (földrengés, vihar) hasonlóan a tényleges adatokat gyűjti és összegzi majd a MABISZ, melyről később tájékoztatást fognak adni - közölték.

Címkék:
biztosítás, árvíz,