Újra razziázik a dohánykommandó

MTI2013. február 15. 17:57

A nemdohányzók védelmében indít jövő hétfőtől kéthetes átfogó, országos ellenőrzést a tisztiorvosi szolgálat - jelentette be a helyettes tiszti főorvos pénteken Budapesten.

Szabó Enikő sajtótájékoztatóján elmondta: közterületeket, vendéglátó- és szórakozóhelyeket, hivatalokat és bevásárlóközpontokat ellenőriznek majd, hogy betartják-e ott a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásait.

A dohányzási szabályok betartásának ellenőrzése nem csak a hétköznapokra és a napi munkaidőre korlátozódik majd - hangsúlyozta Szabó Enikő, hozzátéve, a közegészségügyi felügyelők hétvégenként és éjszakánként is ellenőriznek majd.

Közölte: a kampányszerű akciókon kívül is rendszeresen ellenőriznek a tisztiorvosi szolgálat munkatársai, a jogszabály tavaly január elsejei szigorítása óta 57 500 ellenőrzést végeztek, és a három hónapos türelmi idő lejárta után 12 millió forintnyi bírságot szabtak ki.

A szakember kiemelte, hogy azokra a helyekre többször is visszamennek ellenőrizni, ahol korábban valamilyen szabálytalanságot találtak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A legtöbb kihágást a vendéglátó- és szórakozóhelyeken, valamint a közterületeken tapasztalták az ellenőrök, de szabtak ki bírságot felsőoktatási intézményben és sportcentrumban is - mondta el Szabó Enikő.

A szállodákban tartott vizsgálatok során megállapították, hogy a szálláshelyek a törvény betartását illetően nem térnek el az átlagtól, mintegy ezer szállodából hatban találtak valamilyen problémát.

Címkék:
biztosítás, vásárlás, étterem, nemdohányzók védelme,