Amit még a határ előtt érdemes elintézni, akár egy sms-ben

Pénzcentrum2013. február 6. 12:54

Az utasbiztosítás megkötésének egyik legegyszerűbb módja az SMS-küldés, amit az idén először mindhárom hazai mobilszolgáltatónál meg lehet tenni. A biztosítás mellé jár az úgynevezett assistance extra szolgáltatás, amely az utas anyanyelvén elérhető segélyhívó szám.

Az UNION Biztosító és a Generali Csoporthoz tartozó Európai Utazási Biztosító Zrt. (EUB) dolgozták ki a három telekommunikációs céggel együttműködve az SMS-ben köthető utasbiztosítási szolgáltatásokat.Az SMS-es forma népszerűsége egyszerűségéből fakad: az utasnak csupán az alapadatokat - név, születési év, illetve utazás kezdete és vége - kell SMS-ben elküldenie, majd a megerősítő üzenet jóváhagyása után a szolgáltató megküldi neki az igényelt biztosítás kötvényszámát és a baj esetén hívható asszisztencia segélyhívó számát. Az utasbiztosítás mobiltelefon segítségével akár közvetlenül az utazás előtt is igénybe vehető.

A fizetéssel sem kell külön bajlódni, mivel a biztosítási díj a következő havi mobiltelefon-számlán jelenik meg, hasonlóan például a mobil parkolás költségeihez. A megoldás további előnye az assistance szolgáltatás, hiszen ha probléma adódna, azonnali segítségként, az utas anyanyelvén vehető igénybe. Az assistance orvost küldhet, tolmácsol, ha szükséges, a megfelelő egészségügyi intézményhez irányít, hiszen a szolgáltatást nyújtó nemzetközi hálózatoknak minden országban rendelkeznek helyismerettel.

Címkék: