Gigabiztosítást kötne a bedőlt hitelesek lakásaira az Eszközkezelő

Pénzcentrum2012. november 20. 09:04

Nettó 510 millió forint becsült értékben kötne biztosítási szerződést a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. az általa átvett ingatlanokra. A közreműködő alkuszt már kiválasztották, most a biztosítót keresik - írja a Napi Gazdaság.

A bajba jutott devizadósokat mentő Nemzeti Eszközkezelő Zrt. (NET) nettó 510 millió forint becsült értékben írt ki közbeszerzési eljárást ingatlanbiztosítás megkötésére. A társaság közbeszerzési hirdetménye szerint legfeljebb 25 ezer, eltérő területű és állagú épületre kötnének - várhatóan 2013 február végétől öt évre - lakáscélú, all-risks vagyon- és felelősségbiztosítási szerződést. Ennek aláírásakor mintegy ezer ingatlan tartozik a NET vagyonkezelésébe, ám ez a szám - az erről szóló jogszabály szerint - 2014 végéig 25 ezerre növekedhet - áll az uniós közbeszerzési értesítőben (TED).

A közreműködő alkuszcéget már kiválasztotta a NET: a közbeszerzési eljárásban a Polip Insurance Biztosítási Alkusz Kft. (PI) mint a NET által megbízott alkusz működik közre, és az eljárás eredményeként megkötött biztosítási szerződéseket azok megszűnéséig, alkuszi szolgáltatóként kezeli, az ajánlatkérő megbízásából - olvasható a NET közbeszerzési hirdetményében. A nyertes biztosítónak kötelező megállapodást kötnie az alkusszal; e megállapodásban rögzítik majd a szerződések nyilvántartásának és a díj elszámolásának ügyrendjét. Az alkusz díjazása a biztosítót terheli.

A NET meghívásos pályázat keretében választotta ki a PI-t a biztosítási szakma három, széleskörű referenciával és tapasztalattal bíró szereplője közül - tudtuk meg az Eszközkezelőtől. "A biztosítási alkusz kötelezettsége és feladata egyebek közt a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. ingatlan portfólióját érintő biztosítási szerződések teljes körű kezelése, a kárügyintézésben való részvétel, a biztosítási jogi képviselet megszervezése is" - közölte a lappal a NET.

A NET ingatlankezelési feladatait a kormányrendeletben kijelölt MÁV Ingatlankezelő Kft. (MÁV IK) végzi, így a nyertes ajánlattevőnek el kell fogadnia a kárrendezés során e cég által alkalmazott számítási metódust és kiállított számlákat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: