Az autósok harmada 8 ezer alatti kötelezőt kötött

Pénzcentrum2012. november 15. 14:09

A kotelezo.hu internetes portál adatai szerint az idei kötelezőkampányban már több mint egymillió autós találhat magának nyolcezer forintos éves díj alatt kötelező biztosítást. A legjobb ajánlatok között jellemzően néhány száz forint a különbség, ezért a biztosítást váltók 44 százaléka már nem az árlista első helyén szereplő biztosító ajánlatát fogadja el, vagyis a korábbi években tapasztaltnál nagyobb szerep jut az ismertségnek, a szimpátiának a választás során.

"Míg tavaly az autósok 19 százaléka találkozhatott 8 ezer forint alatti kötelezős ajánlattal, idén ez az arány 34 százalékra nőtt - tájékoztat Baksa Melinda, a kotelezo.hu vezetője. - Életkor tekintetében a legnagyobb díjcsökkenést a 25 év alatti szerződők esetében tapasztaltuk, akiknek átlagdíja a tavalyi 30 ezer forintról 22 ezer forintra esett, ám ők még így is pontosan kétszer annyit fizetnek a kötelezőért a teljes átlagnál."


Fennmaradt ugyanakkor budapesti és vidéki átlagdíjak közötti különbség. Egy átlagos budapesti autós idén is csaknem 60 százalékkal drágábban köt biztosítást, mint vidéki társa: a budapestiek díja 15 800 forintra csökkent, miközben egy átlagos vidéki autós 9 900 forintot költ újonnan megkötött kötelező biztosítására. (Az elemzésben szereplő összegek nem tartalmazzák a díjfizetéskor automatikusan fizetendő 30 százaléknyi baleseti adót.)

Az idei kampányban a biztosítók minden eddiginél nagyobb választékban kínálnak a kötelező biztosítások mellé kiegészítő szolgáltatásokat. Ezek közül minden tizedik autós vesz igénybe legalább egyet, ők a plusz szolgáltatásért átlagosan 2 200 forintot fizetnek ki. A kiegészítő biztosítások közül a kotelezo.hu oldalain a legtöbben a Defekt- és kátyúkárok elleni védelmet és a Minicascót választják.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: