Nem vigyázott senki a gyerekre: alkartörés lett a játék vége

Pénzcentrum2012. július 2. 11:02

Június közepén befejeződött az idei tanév, és több mint 1 millió gyermeknek kezdődött el a nyári vakáció. A következő hetekben számukra a játék, a pihenés és a kirándulás játssza majd a főszerepet, a szülőknek azonban érdemes időben felkészülniük erre az időszakra, hiszen az önfeledt játéknak gyakran kisebb-nagyobb baleset a vége. Éppen ezért a szakemberek azt tanácsolják, hogy az otthoni elsősegély-felszerelés mellett a gyermekek balesetbiztosításáról is időben gondoskodjunk.

A statisztikák azt mutatják, hogy a gyermekeket érintő balesetek száma jelentősen megnövekszik a nyári hónapokban, az iskolai szünet ideje alatt. Ennek oka nemcsak az, hogy sokkal több időt tölthetnek a szabadban, előkerülnek a kerékpárok, görkorcsolyák és a rollerek, de az is, hogy nagyon sok szülő nem tudja megoldani a gyermeke folyamatos felügyeletét. Emiatt sokszor egyedül indulnak játszani a gyerekek, amiből gyakran kisebb-nagyobb baleset lesz.


A nyári időszakban az egyik legnagyobb veszélyforrást a közlekedés jelenti. A hőségben a gyerekek figyelme is jelentősen csökken. Éppen ezért az autósoknak különösen óvatosan kell vezetniük, hogy megelőzhessék a kicsik figyelmetlenségéből, meggondolatlanságából eredő baleseteket. "Ezért fontos, hogy a szülők próbáljanak meg gondoskodni arról, hogy a gyerekek ne maradjanak felügyelet nélkül. Akár egy idősebb testvér, vagy a nagyszülők jelenlétével is megelőzhető a baj." - mondja Schaub Erika, a Generali személybiztosítási üzletágvezetője.


A Generalihoz tavaly nyáron például közel háromezer, gyermekeket érintő kárigény érkezett A leggyakoribb esetek a váll, felkar (több mint 200-szor) csukló (közel 500 esetben), alkar (több mint 700-szor), felkartörés, valamint a lábszár, térd, és bokasérülések voltak (közel 400 esetben). A társaság 2011-ben, a június és augusztus között elszenvedett balesetekre több mint 25 millió forintot fizetett ki a szülőknek.

 

Címkék: