Már puhítanák a dohányzás elleni törvényt

Pénzcentrum2012. június 11. 17:29

A nemdohányzók védelmére hozott törvény enyhítését kezdeményezik a dél-balatoni kiskereskedők és vendéglátósok.

A Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Somogy Megyei Érdekképviseletének (KISOSZ) turisztikai szezonnyitó fórumán múlt héten, Balatonszárszón felszólaló kisvállalkozók életszerűtlennek, és a nyugati gyakorlattól eltérőnek tartják azt a rendelkezést, amely szerint dohányozni csak az üzletek bejáratától 5 méterre lehet. Túl magasnak tartják a büntetést, amely extrém esetben kétmillió forintra is rúghat, ez pedig véleményük szerint tönkre tehet egy-egy vállalkozást.

Móring József Attila (KDNP), a rendezvényen résztvevő somogyi országgyűlési képviselő vállalta, hogy közreműködik a nem dohányzók védelméről szólón törvény módosításának kezdeményezésében.

A közel száz vállalkozó részvételével megtartott balatoni fórumon Kertész Rezső, a KISOSZ ügyvezető társelnöke beszámolt arról, hogy a Somogyban található 14 dél-balatoni településen az elmúlt öt évben 25 százalékkal csökkent a kiskereskedelmi üzletek, és 8 százalékkal a vendéglátó egységek száma. Vannak, akik még nem zártak be, de kényszerből már szüneteltetik vállalkozásukat.

 

Címkék:
nemdohányzók védelme,