Milliárdos kárt okoztak a júliusi viharok

Pénzcentrum/MTI2011. augusztus 16. 12:32

52.300 időjárás okozta kárt jelentettek be a biztosító társaságoknak július hónapban, összesen 4,581milliárd forint értékben. Az esetek 52,6 százalékát a viharok okozták, a 27,5 ezer bejelentett eset becsült kárértéke meghaladja a 2 milliárd forintot - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ).

A villámcsapások az összes kár 28 százalékát tették ki, ezt 14.800 bejelentés követte.

A viharok Pest és Hajdú-Bihar megyében pusztítottak leginkább. A két megyéből összesen 13.800 bejelentés érkezett. Míg Dunántúlon, Zala és Fejér megyéből a legkevesebb, 583, illetve 716 bejelentés érkezett.

Az országon július 18-21-e között végigsöprő viharok következtében több mint 12 ezer bejelentés érkezett a biztosítókhoz és ezek kárértéke megközelíti az 1,4 milliárd forintot.

Tavaly 260.000 bejelentés érkezett vihar- és árvízkárokra és mintegy 25 milliárd forintot fizettek ki a biztosítok. A Magyarországon nyilvántartott 4,3 millió lakóingatlanból 3,1 millióra kötöttek biztosítást, a 72 százalékos lefedettség pedig európai mércével is viszonylag jónak számít.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék: