A legendás magyar étterem drámája: nem is sejtették, mi vár rájuk

Pénzcentrum/MTI2011. június 14. 09:32

"Kedves Ismerőseink,Vendégeink! PÜNKÖSD HÉTFŐN NYITVA LESZÜNK!!! 11-16 óráig!(...) Friss hallével, pacallal, marhapörkölttel, frissensültekkel várunk minden kedves vendéget! Kellemes hétvégét Mindenkinek!" - írta vasárnap Facebook-oldalán a mártélyi Bütyök-csárda. A környék ismert vendéglőjének üzemeltetői akkor még nem sejthették, hogy hétfőn reggel már a lángok martaléka lesz az épület jelentős része.

A nádfedeles épület hétfőn reggel kapott lángra, a tetőszerkezet teljesen megsemmisült, a tűzben egy ember szenvedett könnyű füstmérgezést - közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-vel. Tátrai János tájékoztatása szerint reggel fél hétkor kapták a riasztást a hódmezővásárhelyi tűzoltók, hogy ég a csárda épülete. Csatlakoztak hozzájuk a mártélyi önkéntes tűzoltók, végül egy szentesi egység is, így összesen négy gépjárműfecskendővel fékezték meg a lángokat fél kilencre.

Kísérteties hasonlóság
Kigyulladt és leégett egy visegrádi étterem tetőrésze kedden kora reggel. A tüzet eloltották, senki nem sérült meg - közölte a szentendrei tűzoltóság.

A 11-es út hegy felőli oldalán lévő száz négyzetméteres, könnyűszerkezetes faépület teteje gyulladt ki; a tűz feltehetően a villanyszekrény környékén keletkezett. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk a lángok továbbterjedését.


Az épület nádfedeles tetőszerkezete teljesen megsemmisült, a tűzben egy ember szenvedett könnyű füstmérgezést, de kórházi ellátásra nem szorul. Az anyagi kár jelentős, a tűz keletkezésének okát szakértő bevonásával vizsgálják - tette hozzá a szóvivő.

A Pénzcentrum.hu információi szerint a csárdát a környéken mindenki jól ismeri, az étterem például a mártélyi focicsapat névadó szponzora is. Az étterem kedvelt az átutazó vendégek körében is. Úgy tudjuk, egy ilyen nádfedeles tetőszerkezet helyreállítása akár több millió forintba is kerülhet.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: