Kirabolták a magyar főpapot: Te is veszélyben lehetsz!

Pénzcentrum2011. június 1. 19:02

Bűncselekmény áldozata lett a közelmúltban Franciaországban a győri megyéspüspök, Pápai Lajos: a trükkös tolvajok az utazók minden pénzét ellopták. A magyar autópályáknál is érdemes vigyáznunk.

Pápai Lajos megyéspüspök a kisalföld.hu-nak elmondta, egy volt győri kispap lyoni egyházi ünnepségére igyekezett kíséretével, amikor váratlan és egyben kellemetlen élménnyel kellett szembesülniük: gépjárművük valamennyi kerekét kiszúrták ismeretlenek a francia városban.


Fotó: uj.katolikus.hu


A trükkös tolvajok önzetlenséget színlelve felajánlották, hogy segítenek a rongálás következményeinek kijavításában, azonban újabb kárt okoztak: ellopták a győri egyházmegye főpásztorának és a delegációnak az összes pénzét és értékét, majd magukra hagyták őket.

Az eset apropóján a trükkös lopások, illetve a sértetté válások megakadályozására néhány óvintézkedést érdemes betartani. Fogadjuk meg a rendőrség tanácsait:

Útlevelünket, pénztárcánkat, mobiltelefonunkat mindig testközelben tartsuk!

Értéktárgyainkat a csomagtartóban helyezzük el!

Minden esetben zárjuk be a gépjármű ajtajait, ablakait és a napfénytetőt, ha elhagyjuk az autót!

Az utastérben még üres táskát, vagy ruhaneműt se hagyjunk!
Ha többen utazunk, valamelyikünk mindig maradjon a nyitott gépkocsinál!

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Vegyük magához az indítókulcsot és a jármű okmányait, ha csak rövid időre is kiszállunk a gépjárműből!

Amennyiben már megtörtént a baj:

Haladéktalanul értesítsük a rendőrséget a bárhonnan, ingyenesen hívható 112-es, 107-es segélyhívó számon! Próbáljuk megjegyezni a sietősen távozó autó rendszámát, és az ismeretlen, segítséget ajánlók személyleírását!

 

Címkék:
önzetlenség,