Örömhírt is hozhat a magas benzinár

Pénzcentrum2011. május 3. 08:32

A magas üzemanyagárak miatt is csökkenhet idén a casco és a kgfb díja is. Az ok: az autósok ritkábban ülnek a volán mögé - írja a Népszabadság.

A Magyar Ásványolaj Szövetség statisztikája szerint idén januárban például ötödével kevesebb benzin fogyott, mint a két évvel korábbi azonos időszakban. A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) adatai szerint tavaly a biztosítók összesen 53 milliárd forintot fizettek ki a casco szerződésekkel kapcsolatos károkra, közel tíz százalékkal kevesebbet, mint 2008-ban.

Papp Lászlóné, az Aegon Magyarország gépjármű-biztosítási üzletág igazgatója a lapnak elmondta: Az üzemanyagárak emelkedése jelentősen csökkenti a gépjárművek éves futásteljesítményét, s a flottával rendelkező cégek is fokozott figyelemmel kísérik és szigorúan szabályozzák a gépjárművek használatát. Mindezek együttesen a kárkifizetés és a kárgyakoriság csökkenését okozzák.

A Generali-Providencia tapasztalatai szerint ez inkább a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításoknál (kgfb) mutatkozik meg jobban. Ez a különbség vélhetően annak tudható be, hogy akinek a pénztárcája megengedi a casco biztosítást, kevésbé érzékeny a benzinár emelkedésére.

 

Címkék: