Egy korty pálinka okozott százezres kárt

Pénzcentrum2011. április 22. 15:02

A húsvéti ünnepek sajnos a baleseti statisztikákról is emlékezetesek. Tavaly az ünnepek alatt 104 személysérüléses közlekedési baleset történt az ország területén. Ilyenkor az is jellemző, hogy sokan sajnos néhány pohár pálinka után is a volán mögé ülnek.

A húsvéti hétvégén és a hétfői locsolkodáskor a szokásosnál is többen vannak az utakon, ráadásul ilyenkor sokan sajnos néhány pohár pálinka után is a volán mögé ülnek. A rendőrség adatai szerint tavaly az ünnepek alatt 104 személysérüléses közlekedési baleset történt az ország területén, valamint több mint 600-an akadtak fenn a szonda-rostán. A megnövekedett balesetveszély miatt a Generali csoporthoz tartozó Europ Assistance Magyarország telefonos segélyszolgálata a húsvéti ünnepek alatt is készenlétben áll, hogy a bajbajutott autósok segítségére siessen.

Ha valaki karambolozik, árokba csúszik, villámgyorsan a helyszínen lehet a segítség. A telefonos segélyszolgálat a húsvét hétvégéjén is készenlétben lesz, hogy a bajbajutott autósok segítségére siessen és akár azonnal a helyszínen intézkedjen vagy csereautót biztosítson, ha a gyors telefonos segítség már nem elég. A tavalyi évben csak a húsvéti ünnepek alatt több mint 100 hívást regisztráltak a segélyszolgálat munkatársai, a legtöbbet (70%) vidékről.

"Volt olyan ügyfelünk, aki csak egy korty pálinkát fogadott el a vendégségben, mert úgy gondolta, ebből még nem lehet gond. Hazafelé a reakcióideje drasztikusan lecsökkent, így ráfutott az előtte haladó autóra. A balesetben szerencsére csak könnyebben sérültek a két jármű utasai, ügyfelünk autójában azonban több százezer forintos kár keletkezett. Mivel az autóra kötöttek assistance biztosítást, cégünk elszállíttatta azt a legközelebbi szervizbe" - mondta Kalmár László, az társaság ügyvezető igazgatója.

 A kisebb balesetek esetén a károk és a bosszúságok nagy része csupán a megfelelő információ és az azonnali segítség hiányából adódik. Az assistance szolgálat azonnali telefonos és szervezési segítséget jelent a bajbajutottaknak, mindössze évi néhány ezer forintos nagyságrendű díj ellenében. Az autósegély szolgálat magában foglalja a szerelő helyszínre küldését, szükség esetén cseregépjármű biztosítását, a sérült gépjármű elszállítását, sőt akár sofőrszolgálat biztosítását is.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék: