Önrész Cascóval erősítenék az autósok védelmét

Pénzcentrum2011. április 7. 18:02

Újabb termékkel erősíti az autósok védelmét a Genertel direktbiztosító. Az évi néhány ezer forintos díj ellenében minden teljes körű casco biztosítással rendelkező, karambolt előidéző autós elkerülheti az önrész okozta váratlan kiadásokat is - áll a biztosítótársaság mai közleményében.

Az autósok az esetek többségében 50, illetve 100 ezer forintos fix önrészt vállalnak be a casco megkötésekor, azonban - alacsonyabb biztosítási díjért cserébe - nem ritka az ennél magasabb összegű, 200, vagy akár 500 ezer forintos vállalás sem. Ennek az összegnek a kiváltása sok háztartás számára akár a pénzügyi talpon maradást is jelentheti, hiszen Magyarországon száz emberből mindössze 17 rendelkezik valamilyen megtakarítással.

Az Önrész Casco igen széles körben, bármilyen biztosító teljes körű cascója mellé köthető, fedezetet annak töréskárra megállapított fix önrészére kínál - akár 500 ezer forint összegig. A piacon egyedülálló módon a biztosítás időszakában az Önrész Casco bármekkora számú káresemény során igénybe vehető.

Az önrész biztosítás díja két tényezőtől, az autóra kötött kötelező biztosítás bónuszfokozatától, valamint a teljes körű casco töréskárra vonatkozó fix önrészének nagyságától függ. Az egyik leggyakrabban választott, 50 ezer forintos fix önrész esetén B2-B10 bónuszfokozat mellett az Önrész Casco díja évi 3000 forint.

 

Címkék: