Okostelefonra harapnak a rablók karácsony után + videó

Pénzcentrum2011. január 11. 13:02

Megszaporodtak az utcai rablások, lopások Nagy-Britanniában: a bűnözők elsősorban az értékes mobiltelefonokra, laptopokra és ékszerekre hajtanak. Mivel karácsonyra sokan kaptak drága ajándékot, a bűncselekmények száma az elmúlt hetekben is növekedést mutat.


A brit rendőrség tájékoztatása szerint Londonban az elmúlt egy évben 8%-kal nőtt az utcai rablások száma: a bűnözők elsősorban olyan értékes műszaki cikkekre hajtanak, mint az iPhone és a BlackBerry telefonok, és a táblagépek, főleg a slágercikknek számító iPad. Megdöbbentő adat, hogy az ellopott telefonok száma egy év alatt 22%-kal növekedett, de az ékszerlopások is növekvő tendenciát mutatnak. 


Simon Pountain, a Metropolitan Police ezredese a Daily Mail c. napilapnak elmondta: mindig komoly traumát okoz, ha valaki elszenvedője egy ilyen bűncselekménynek. Ugyanakkor egy kis odafigyeléssel jó eséllyel megelőzhetjük, hogy kiraboljanak. Az ezredes szerint lehetőleg ne tartsuk értékeinket szem előtt nyilvános helyeken. Ahogy fogalmazott, az okostelefon és az ékszer feltűnő használata olyan, mintha pénzkötegeket lobogtatva sétálnánk az utcán.

Címkék:
pénzköteg,