300 ezres bírsággal fenyegették meg a kedvencét kereső gazdit

Pénzcentrum2011. január 8. 07:02

Több mint háromszázezer forintnak megfelelő büntetéssel fenyegették meg a hatóságok Angliában azt a kisállat tulajdonost, aki elveszett kedvencét keresve hirdetéseket helyezett el otthona környezetében, amelyekben jutalmat ígért az esetleges nyomravezetőnek.

Amikor a 44 éves Mike Harding nem találta régóta szeretett macskáját, azonnal szórólapok gyártásába kezdett, hogy azokkal hívja fel szomszédjai és a közelben lakók figyelmét, hátha esetleg látta valaki az elveszett házi kedvencet. A cicatulajdonos a szórólapokat a környéken található villanyoszlopokra és fákra aggatta ki, azonban nem számított arra, hogy ezzel törvénysértést követ el.

 


Mielőtt bárki információkkal szolgálhatott volna a kis kedvenc hollétéről, a helyi hatóság emberei telefonon keresték fel Hardingot, hogy törvénysértést követett el és azonnal távolítsa el a röplapokat. A cicatulajdonos elmondása szerint a hatóság embere a telefonban nagyon kedves volt vele, ő bocsánatot kért a tévedéséért és úgy gondolta, hogy megúszta egy figyelmeztetéssel, hogy ez máskor ne forduljon elő.

Azonban ő maga döbbent meg a legjobban, amikor karácsony előestéjén felbontotta a hatóság hivatalos levelét, amiben azt fogalmazták meg, hogy amennyiben december 24-én reggel 9 óráig nem távolítja el a törvénysértő röpcédulákat akkor feljelentés terhe mellett 1000 fontos (320 ezer forint) bírságra számíthat.

Az törvénytisztelő gazdi félve a hatalmas büntetéstől, azonnal elindult a mínusz kilenc fokos hidegben, hogy a havas utcákat járva eltávolítsa a problémás hirdetéseket. Bár Harding törvénytisztelő állampolgárnak tartja magát, azonban nagyon felháborodott azon, hogy ilyen magas büntetéssel fenyegették meg, csak azért, mert elveszett kedvencét próbálta megtalálni.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 


A hatóság közlése szerint teljesen jogszerűen jártak el az ügyben. Elmondásuk szerint természetes hogy bírságot szabjanak ki az ehhez hasonló esetekben, amennyiben a vétkes nem szünteti be a jogsértő cselekedetét. A hatóság nyilatkozata szerint az embereik csak a munkájukat végezték és a törvények szerint jártak el, mely szerint tilos plakátokat elhelyezni közterületeken, bármi legyen is a felhívás apropója.

 

Címkék: