Gigászi károk: kivonult a Groupama Garancia!

Pénzcentrum2010. augusztus 3. 11:32

A Groupama Garancia Biztosító a májusi-júniusi viharkárok rendezésének felgyorsítására kihelyezett ügyfélszolgálatot létesített a legtöbb kárt szenvedett településen, Felsőzsolcán. A Groupama Garancia Biztosító felsőzsolcai ügyfelei kárügyeikkel kapcsolatban helyben kaphattak tájékoztatást augusztus 2-án. A hazai biztosítási piacon egyedi kezdeményezés folyományaként felgyorsulhat az állami újjáépítési támogatás elosztása is a településen.

A májusi-júniusi viharokkal összefüggésbe hozható káresetek kezelésére és a kárügyek mielőbbi lezárására a biztosítók rendkívüli erőforrásokat mozgósítottak az elmúlt időszakban. A kárrendezői átcsoportosításoknak és a többi rendkívüli intézkedésnek köszönhetően a kárügyek kezelése a Groupama Garancia Biztosítónál is gyorsított ütemben zajlik.

A Groupama Garancia lett a Honvéd főszponzora Kattints!

Míg a Groupama Garancia országos szinten a májusi-júniusi károk mintegy 80%-át már lezárta, ezen a településen -a károk kiemelkedő száma és súlyossága miatt - 70%-os a lezárt ügyek aránya, holott a szakemberek itt is jelentősen egyszerűsítették a kárrendezési folyamatokat. "Azért döntöttünk úgy, hogy személyesen megyünk Felsőzsolcára, mert itt tudtunk a leghatékonyabban a lakosság segítségére lenni. A Groupama Garancia Biztosító ugyanis piacvezető a településen a lakásbiztosításokat tekintve. Előzetesen az önkormányzattal is egyeztettünk arról, milyen adminisztratív lépésekkel tudna a biztosító segíteni a település lakóinak, hogy mielőbb hozzájussanak az állami újjáépítési támogatáshoz." - elemezte a helyzetet Halmos Gyula, a Groupama Garancia Biztosító Szolgáltatási Centrumának főosztályvezetője.

 


A Groupama Garancia Biztosító hétfőn délelőtt 10 órától fogadta kihelyezett irodájában a helyi lakosokat. A helyben történt adategyeztetés számos esetben meggyorsította a további ügyintézést, mintegy 30-40 ügyfél esetében tisztázódtak a folyamatban lévő kárügyek. Több esetben az ügyfelek a kihelyezett iroda "nyitvatartása" alatt vissza tudták hozni a kért okiratot, így kárügyük lezárása rövid idő alatt megtörténhet.

"A lakosság is pozitívan fogadta a Groupama Garancia Biztosító lépését, hogy ilyen formában segít a helyieken" - értékelte az akciót a főosztályvezető - "Megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy rendkívüli helyzetekben ebből gyakorlatot teremtsünk. A biztosítási piac általános kárügyintézési gyakorlatában a "kihelyezett iroda" újdonságnak számít."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 


A Groupama Garancia Biztosító számára Felsőzsolca Önkormányzata adott helyszínt és biztosította a technikai feltételeket.

Címkék: