Tükörbe néztek a biztosítók! Lendült az ELUTASÍTVA bélyegző

Pénzcentrum2010. március 29. 11:02

Elégedetlenségének adott hangot egy középkorú brit férfi, akivel nem állnak szóba a biztosítók, miután Valentin napra vásárolt a feleségének egy krómozott Mini Coopert, de a tükröződő fényezés miatt nem akar velük szerződni egyik társaság sem.

A feltűnő ajándékot egy londoni autószalonban szemelte ki a 42 éves Ian Grice, aki úgy gondolta, hogy ezzel lepi meg a feleségét Valentin napra. A szalonban egy hét ingyenes biztosítással kecsegtették, valamint némi engedmény után 38 ezer fontért (11 millió forintért) eladták neki az autót.

Az egyedi kialakítású járművet a férfi hazavezette, majd átadta feleségének, aki szintén ment vele egy próbakört. Az ingyenes egy hét leteltével felkeresték a legközelebbi biztosítótársaságokat, de mindenhol elutasították őket az autó küllemére való hivatkozással.

Egyik társaságtól a másikig mentek, de a biztosítók túl kockázatosnak ítélték az ügyletet. Az egyik helyen azt mondták, hogy a krómozott fényezés a tolvajok célpontjává teszi a járművet, máshol arra hivatkoztak, hogy még egy apró felületi sérülés javítása is nagyon sokba kerülhet.

A 41 éves Toni Grice már torkig van a biztosítókkal, mivel a hölgy kötelező biztosítás nélkül nem tudja használni az ajándék autót. Azt mondta, hogy megkapta a férjétől a világ egyik legdrágább guruló tükrét, de nem érti a biztosítókat, mivel ez egy kisautó, nem egy Ferrari.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A brit biztosítók szövetségének szóvivője az esettel kapcsolatban elmondta, hogy a házaspárnak érdemes lenne felkeresni egy speciális autók biztosításával foglalkozó alkuszt, aki jártas ezen a piacon. Egy ilyen partner kidolgoztatna nekik egy egyedi ajánlatot, de annak a díja várhatóan lényegesen magasabb lesz majd, mint egy normál fényezésű autó esetén lenne.

Címkék: