Életbiztosítási csalássorozat: százmilliókat kaszáltak a dörzsölt alkuszok

Magyar Hírlap2009. október 21. 08:32

Hat biztosítótársaságot csaknem 300-400 millió forinttal károsított meg egy négyfős társaság, amely közel háromszáz ember adataival visszaélve követett el csalássorozatot - írja a Magyar Hírlap.

A BRFK képviseletében elmondták, hogy hétfőn fogták el a csoport tagjait, akik egy biztosítási alkuszcéget hoztak létre, majd biztosítótársaságokkal életbiztosítások megkötésére szerződtek.

Az ügyfelenként akár 200-300 ezer forintot is elérő jutalékukat a biztosítottak első havi befizetése után megkapták, ami valótlan szerződések megkötésére sarkallta őket. A papírokat ezt követően létező személyek adataival töltötték ki, de legtöbbször azok tudta nélkül vagy velük összejátszva.

Eleinte barátaik, ismerőseik adatait használták fel, majd a létminimum szélén élők nevére készítettek havi 20-30 ezer forintos díjfizetésű ajánlatokat. Az első, vagy első néhány díjat befizették, de később nem fizettek, így fény derült a csalássorozatra.

Volt olyan biztosító társaság, amelyet 100 millió forinttal károsítottak meg, mások 10-20 millióval "megúszták". A biztosítottak között akadtak olyan létminimumon élő személyek, akik 10-30 ezer forintot kaptak az ajánlat aláírásáért.

Címkék: