Nem kis dolga akadt a Generalinak

Portfolio2009. október 15. 13:05

Az október 12-én kezdődő és azóta is tartó heves viharok és esőzések miatt folyamatosan érkeznek a kárbejelentések a Generali Biztosítóhoz. Csütörtök reggelre ugrásszerűen megnövekedett a bejelentések száma, amely következtében közel 1500 kárbejelentést regisztrált a biztosítótársaság az ország 400 településéről - közölte a Generali.

A viharok a legtöbb kárt Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Zala megyében és Budapesten okozták. Az erős szél és esőzés következtében fák dőltek ki, tetők rongálódtak meg, tetőcserepek sérültek, épületkárok keletkeztek.

A Generali Biztosítónál csütörtökre két nagyobb, mintegy 4 - 4,5 millió forintra becsült kárt is regisztráltak (Sátoraljaújhelyen és Csengersimán), de Budapesten és környékén is több esetben keletkezett 1 millió forintot is meghaladó kár a biztosító ügyfeleinél.

A Generali folyamatosan, több csatornán fogadja a kárbejelentéseket (többek között a személyes ügyfélszolgálatokon, és a Generali TeleCenteren keresztül). A kisebb, 50 ezer forintot meg nem haladó károk esetében pedig telefonos kárrendezést is biztosít.

Címkék: