Itt az újabb nagy húzás: jön a Tesco Biztosító

Portfolio2009. szeptember 11. 14:25

Nagy hal szeretne lenni a biztosítási piacon is a Tesco, az élelmiszerkereskedelmi lánc ennek érdekében egy pénzintézettel szövetkezik. Mindeközben már működnek az első Tesco bankfiókok Nagy-Britanniában.

Biztosítási ágazatot indít a Tesco a Benelux Fortis bankkal közösen. A 2015-ig szóló megállapodás értelmében mindkét cég 100-100 millió angol fontot fektet egy új társaság, a Tesco Insurance Limited létrehozásába az Egyesült Királyságban. A vállalatból az élelmiszer kiskereskedelmi cég pénzügyi ügyletekre szakosodott leánya, a Tesco Personal Finance 49.9%-os részesedéssel, a Fortis 50.1%-kal rendelkezik - számol be a Financial Times.

A társaság tevékenységeit is felosztották egymás között a szereplők. A Tesco felelőssége a marketing, a termékfejlesztés és az ügyfelek kiszolgálása, a bank pedig biztosításszakmai területeken tevékenykedik. Bár a Tesco 500 millió fontos árbevételével már jelenleg is 4.5%-os részesedéssel rendelkezik a brit személyautó-biztosítási piacon, a jobb termékeknek és olcsóbb díjaknak köszönhetően másfélmillió új kocsi- és lakásbiztosítást remélnek az ügylettől.

A brit élelmiszermamut a szigetország területén jelenleg is mintegy 6 millió embernek nyújt pénzügyi szolgáltatásokat. 7.5%-os részesedéssel bír a brit hitelkártya-piacon, és a tervek közt szerepel a megjelenés a lakossági jelzálogpiacon is. Emellett az első májusban nyílt áruházi fiókkal a banki szolgáltatások területére is betört az áruház. A bankfiókok számát kezdetben összesen harmincra kívánják bővíteni a nagy-britanniai hipermarketekben.

Címkék: